Dag 160 – 31 oktober 2016 – van Formello naar La Storta – 15 km

 

Heel vroeg zijn we al op zoek naar ontbijt in Formello. Onze biologische klok staat nog op zomeruur, vandaar. 


Één bar is gelukkig al open maar er zijn nog geen broodjes te krijgen. We ontbijten dan maar met een croissant en een stukje taart en gaan op stap richting La Storta, onze laatste halte voor de eeuwige stad Rome. 


Formello is weerom een prachtige ontdekking op deze weg. Een plaats waar we anders nooit zouden komen en die een bezoek meer dan waard is. 


Dit is de Palazzo Chigi op de Piazza San Lorenzo.  Achterin zie je de toren van de Chiesa San Lorenzo. In de Palazzo is de zeer mooie Ostello voor pelgrims. We logeren er niet maar zijn er wel binnengesprongrn gisterenavond. De zeer sympathieke hospitaliero heeft ons rondgeleid én een alternatieve route uitgelegd voor de tocht naar La Storta, de onder pelgrims volgens mij meest besproken stuk weg op de Via Francigena. 


We hebben er genoten van het prachtig uitzicht … 


… van de mooie pelgrimsschilderijen die er tentoongesteld zijn .. 


… hebben de trap genomen tot de toren waar iedere trede een etappe van de Via Francigena voorstelt, van Canterbury tot hier in Formello…

… en keken vandaar uit op de daken van Formello tot in Rome. 


Via de zeer goed onderhouden straatjes van het historisch centrum, verlaten we Formello … 


… via de vele trappen van de ‘Salita della Porta dei Piedi’ naar beneden. 


Een heel mooie ontspannen tocht vandaag. We lopen stukken samen en stukken apart. Ik ben op een bepaald moment een WhatsApp aan het intikken voor Charlotte.  Haar goede reis wensen voor haar vliegreis naar Rome. Daardoor merk ik een afslag naar links niet op, doe minstens één kilometer te veel. En één kilometer terug te veel wanneer ik op mijn schreden terugkeer. André wacht inmiddels al een hele tijd op de plaats waar we moeten beslissen welke weg we verder nemen. 


We hebben honger. Doordat we vanmorgen te vroeg weg gingen uit Formello, hebben we geen broodjes voor onderweg kunnen kopen. Gelukkig hebben we nog wat Godiva-chocolade!  Cadeautje van Aline en Marjo waar we zeker nu heel blij mee zijn!


Het schattig gelegen watervalletje dat we tegenkomen is omgeven door gronden waar allerlei Etruskische vondsten recent zijn gebeurd.


De Agrarische Faculteit van de Universiteit bewerkt er grote lappen gronden. 

Voordat we compleet uitgehongerd aan tafel konden zitten, hebben we onze beentjes alweer heftig moeten laten klimmen, voorbij de wijk met prachtige residenties in de Isola Farnese. 

Wij logeren in de bescheidener nieuwe wijk met vele appartementsgebouwen. 


Daar lig ik in het dakappartement na de deugddoende douche wat te rusten .. 


… terwijl mijn poppemieke Charlotte het vliegtuig neemt richting Rome. 

Ik heb mijn grijze uitgroei bijgekleurd gisteren, André heeft onze schoenen opgeblonken. ‘Op z’n paasbest willen we aankomen op Allerheiligen’ schertste André gisteren met Charlotte. 

En zo zal het zijn!

Afspraak met haar en Aline en Marjo is op het Sint Pietersplein aan de grote obelisk, tussen de twee grote fonteinen omstreeks 15 uur. Ook de paus komt rond dat uur terug uit Zweden . 

Liefs,

Concetta

Mijn locatie .

21 reacties op “Dag 160 – 31 oktober 2016 – van Formello naar La Storta – 15 km

 1. Liefste Concetta en André, net als elke volger…heb ik genoten van jullie verhalen….meermaals bracht je me tot ontroering…heel vaak ook triggerde het me om ook eens stil te staan bij het leven…waar we helaas te snel doorheen razen…bedankt daarvoor!
  Ik wens jullie een hele fijne aankomst…geniet ervan!
  Dikke kus!

  Ps: op 22 nov hebben we voor de lunch afgesproken met enkele collega’s ( Anja, Ronny, Philippe, ….) zin om aan te sluiten? Let me know! Ik stuur je nog een pb via facebook.

  • Dank voor je lieve reactie Anne!

   Ik kom graag naar de lunch met de collega’s. Vind het altijd heerlijk om jullie weer te zien.

   Dikke knuffel!

   Concetta

 2. C&A ! DIKKE DIKKE PROFICIAT – een knalprestatie die jullie … en al jullie volgers hier nooit zullen vergeten.
  Wij (jullie misschien nog niet) kijken er naar uit jullie terug in de Philipslaan te zien voorbijstappen.

  Tot snel,
  Jan & Kris

 3. t zal vooral een hartverwarmend weerzien zijn met de kinderen!
  Ik weet niet welk ultiem symbolisch gebaar je zult maken bij aankomst op het St. Pietersplein? De grond kussen ? Een meegebracht steentje(s) neerleggen ?
  Een kaars(en) gaan branden in de basiliek ?
  Uniek en eenmalig zal het alleszins zijn. Want een mogelijke volgende keer wordt nooit zoals deze keer !
  Deze tocht is in jullie harten gegrift.
  Jullie hebben menigvuldig “aflaten” verdiend. Vroeger was dat al een paspoort naar de hemel.
  Alleszins een welverdiend aards applaus voor jullie prestatie !
  M&M

 4. Noeùand zal het gevoel kunnen beschrijven wanneer jullie op dat enorme, ook symbolisch utopisc mooie plein aankomen. Het lijkt me een volmaakt symbol voor de omaarming van twee mensen die elkaar weer terug gevonden hebben, spijt alle honden, scheldende matrones, stinkende matrassen en beschimmelde kamertjes, kabouterruziesmet, testikel- en GPS avonturen en wegen die even uit elkaar liepe, maar ook met 100 rugzakken vol prachtige unieke herinneringen die niemand – niemand jullie ooit zal kunnen afpakken. In gedachten maak ik de juichkreet en de omarming mee op het Sint-Plein. De goede paus zal jullie zegenen. Ben een beetje, heeeeel veeeeel jaloers op jullie… Tot 15 u – hemeltijd. Met bewondering en groeten. En…Genieten nu, Herman.

 5. Waw, super, einddoel bereikt, proficiat, maar al de leuke uitstappen, belevenissen, uitdagingen waren zeker ook de moeite.
  Geniet van Rome, liefs, maggie

 6. Concetta & André ,

  Met het einddoel in zicht en wederom mooie foto’s ga ik jullie voetreis nog eens herbeleven, natuurlijk ga ik eerst genieten van jullie aankomst in Rome.

  Cees

 7. André, Concette

  proficiat met het bereiken van jullie einddoel. Het zal deugd doen om op het sint-pietersplein te zijn en dan nog op Allerheiligen. Een droom van ieder katholiek denk ik dan.
  Groeten,

  François/paula

 8. Concetta en Andre,

  Een dikke proficiat voor jullie uitdagende prestatie.
  Iets wat jullie allicht meenemen voor de rest van jullie leven.

  Geniet maar tenvolle van het einde van jullie pelgrimstocht.

  Vele groetjes

  Jean

 9. Knap hoe jullie dit klaarspeelden en ook de. Moeilijkere dagen samen doorkwamen. Wat een gevoel moet dat geven bij aankomst op het Sint Pieters plein ! Heel veel respect voor jullie exploot. Geniet van Rome en je dierbaren.
  Peter

 10. Go for it Concetta en André,
  Nu al proficiat ! Het zal straks wel een geweldig gevoel zijn om na zo een fantastische prestatie het Sint Pietersplein in Rome op te stappen. Ik zal het morge , net als alle andere verslagen, met veel plezier lezen. Bewonderende groetjes. Paul.

  • Dag Paul, fijn om hier mijn vroegere baas :-) tegen te komen die ook met veel plezier de tocht van Concetta en André heeft gevolgd. Alleszins, groeten van uit Limburg, Christine Scheepmans

 11. PRETTIGE DAGEN IN ROME MET CHARLOTTE
  VEEL PLEZIER SAMEN ,GENIET ER VAN
  PAULXVERA

 12. Geef er nog een goei laatste lap op ! En geniet vooral van de laatste kilometers en de blijde intrede op het sint Pieters plein. Doe de groeten aan Franciscus

Reacties zijn gesloten.