Dag 100 – 8 augustus 2015 – van Santhià naar Vercelli – 26 km

image

100 dagen zijn wij al samen onderweg.
Dat zijn:
= 2.400 uren
= 144.000 minuten
= 8.640.000 seconden
En nog steeds, misschien nog meer, houden we van elkaar.

In die 100 dagen hebben we 62% van onze voettocht naar Rome afgelegd.
Dat zijn:
= 1.400 kilometer
= 1.400.000 meter
= 2.000.000 stappen
En nog steeds, misschien nog meer,
genieten we van elkaar.

100 dagen zijn we continu samen,
in die tijd zijn al onze cellen zijn hernieuwd en misschien mede dankzij dit nieuw lichaam,  begrijpen we elkaar steeds beter.

Nog 79 dagen zal onze voettocht duren.
Dat zijn:
= 848 kilometer
= 848.000 meter
=1.200.000 stappen
En nog steeds, misschien nog meer, hebben we er zin in.

image

In Vercelli, de Europese hoofdstad van de rijst, waar het belangrijkste monument de Basiliek van Sant’Andrea in,  zijn we vandaag toegekomen na kilometers en kilometers rijstvelden getrotseerd te hebben. Onnodig te zeggen dat de schaduw niet meespeelde in deze immense vlakte.

image

image

Ik weet het, ik val in herhaling, maar het was heet, heel heet. Om acht uur vanavond was het nog steeds 35 graden. Het zweet droop vanuit mijn haren in dikke druppels tot in mijn nek. En ik zweet nu ook aan mijn knieën. Nooit geweten dat dat kon. Maar ik heb er minder last van en kan goed stappen.

Met André’s hielen ging het redelijk. Maar hij is zeer blij dat hij nu in Vercelli van 2 dagen rust kan genieten.

image

We zijn tussen de rijstvelden Santa Appolonia tegengekomen  met de trekttang in haar handen. Als patroonheilige van de tanden is zij minder geschikt om hielen te helen. Toch hebben we een schietgebedje gedaan. Alle beetjes helpen.

image

Een toost op ons 100 dagen samen op Piazza Cavour, waar er om halftien eindelijk een zuchtje wind is. Maar nu stikt het van de muggen die duidelijk Autan-resistent zijn. Ook in onze slaapkamer zijn de beestjes binnengeraakt ondanks het muggengaas.

image

Maar we zijn extra bewapening uit de keuken gaan halen en André gaat mij ermee beschermen!

De komende 2 dagen blijven we in Vercelli. Morgen komen mijn tante Maria en oom Angelo uit Milaan op bezoek. Wij kijken er naar uit!

image

Vanaf dinsdag nemen we onze 6e en laatste gids ter hand: van Vercelli tot het Sint-Pietersplein in Rome, 848 km.

Liefs,
Concetta
💋 💋 💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

8 reacties op “Dag 100 – 8 augustus 2015 – van Santhià naar Vercelli – 26 km

 1. Blij dat het ijswater was soelaas bracht. Nog een tip : bij gebrek aan stromend ijskoud water, gelzakjes kopen bij de apotheker en in de diepvriezer van het hotel koud laten worden. Daarna de ijskoude zakjes tegen de pijnlijke voet leggen, helpt ook maar is minder doeltreffend dan een klaterend bergriviertje. Veel succes nog en opgelucht om te lezen dat jullie de ‘dip’ van een tijdje terug prachtig overwonnen hebben.

 2. Lieve deugd ! Proficiat jullie twee ! Je grenzen steeds maar verleggen leidt tot mooie resultaten. 100 jarigen worden altijd gevierd ! Al zijn het hier 100 dagigen !
  Jullie voelen je al thuis in Italie. Hete hete zomers…. toch maar oppassen voor de onweders en dito regen en stormwinden ! Cfr Firenze onlangs waar vele wegen en tunnels onderstroomden en vele daken werden weggeblazen.
  Hopelijk blijf je daarvan gespaard !
  Je houdt mekaar duidelijk recht en van verveling geen sprake ! Dat is ook al een kunst !
  Hier alvast geen verveling : drie kleinkinderen op vakantie (van 9, 7 en 5 jaar).
  We weten wat doen ! Mooie wandeltochtjes maken, naar speeltuinen gaan, zwembadje vullen …… Een gekwetter van jewelste, die mondjes staan geen minuut stil.
  Heel leuk voor ons, maar ook vermoeiend….
  Alle wegen leiden naar Rome….. die van jou nog het meest !
  Geniet van je 2 dagen rust !
  We wensen je zalige dagen van niets doen en toch weer rondkijken en babbelen om nieuwe mensen en dingen te leren kennen !
  Dikke duim en knuffel !
  M&M

 3. Prachtige intro. Daar bestaat een wiskundige formule voor: afstand X inspanning X temperatuur X toeval. Dit alles gedeeld door ontdekken van ruimte en kansen = eigenlijk ‘lieven’ ( een werkwoord dat ik zelf in mijn jonge tijd uitgevonden heb. Vervoegingen: lieven: Ik lief u; jij lieft me; ze- hij – lieft me etc.., wij lieven ons. zover is het nu en dan begint het: je moet er elke dag iets voor doen. Maar… dat is de klap van een oude dorpspastoor of een kapelaan zeggen ze Limburg. Fijn dat Concetta onthaald wordt door haar Italiaanse familie. Zorgen voor de hielen en voor elkaar!l Geniet van de rust na het ongelooflijk aantal kilometers en relativeer wat nog komt en ‘Swanjaitoech’ maar dat is Tiens!

 4. Ik ben ontroerd. Woorden schieten te kort bij dit wondermooie, liefedevolle verslag!

Reacties zijn gesloten.