Dag 81/82 – 20 en 21 juli 2015 – van Saint-Maurice via Martigny naar Orsières

image

De Hôtellerie Franciscaine in Saint-Maurice is de eerste echte pelgrimsovernachtingsplaats die wij aandoen. Als pelgrim heb je recht op een korting. Omdat wij via booking.com geboekt hebben, krijgen wij die niet ondanks ons pelgrimsboekjes die wij heel getrouw overal laten afstempelen. Tjeevenstreken. ..

image

We treffen er een diffuus gezelschap: nonnen en leken die hier een seminarie volgen over het Franciscaans gedachtengoed, mindervaliden met ieder een begeleider van de organisatie ‘Insieme’, mensen die hier permanent verblijven en als wederdienst klusjes doen. En ook veel folders waarin geld gevraagd wordt om hun Katholieke werken mee te financieren. We krijgen er geen warm gevoel.

image

L’Abbeye de Saint-Maurice d’Augone laten we schilderachtig tegen de bergklip liggen terwijl wij ons langzaam  naar het station begeven. Langzaam omdat we nog niet goed bekomen zijn van de afmattende tocht van gisteren. Naar het station omdat we besloten hebben om de tocht van vandaag niet te voet te doen. De verwachte maximum temperatuur is hier ver boven de dertig graden en dat zowel aan de Zwitserse kant als de Italiaanse, behalve op de hellingen van de Grote Saint Bernard! Daar zien we temperaturen gaande van 24 graden tot 11 graden aan de Col. Joepie! Hopelijk snakken we daarna terug naar warmte.

Vermits we omwille van de vakantieperiode onze overnachtingen hebben vastgelegd tot en met 24 augustus moeten we vandaag door naar Martigny. Ik was liever blijven liggen.

image

Slechts twee kilometer moeten we doen vanuit het station van Martigny naar ons hotel Forum (merk op dat die ligt te blaken in de zon!). Het zijn er me eigenlijk twee te veel. Blijkt dan dat er een bus vanuit het station tot daar rijdt.  Grrrr. …

… en dan keert gelukkig voor mij het tij….

image

We zijn nog steeds op koers! Ons hotel ligt op de Avenue Grand Saint Bernard.

image

Het is lekker koel in het hotel!

image

Het museum Fondation Gianadda – volledig gebouwd op een oude Romeinse vestiging – ligt hier vlakbij!
Daar loopt een tijdelijke tentoonstelling over Henri Matisse en zijn tijdsgenoten, maar er zijn ook de permanente tentoonstellingen van antieke wagens, Gallo-Romeinse vondsten én een beeldentuin.

image

Ik mag van André kiezen welke schilderij ik het mooist vind en hij zal die voor mij proberen te stelen. De keuze is voor mij erg moeilijk gezien er naast de vele Matissen ook diverse Picasso’s – zijn grote rivaal – , Renoirs,  Cézanne’s, Van Goghs. e.a. hangen.

image

Dit is mijn keuze ‘Le Rêve’ van Matisse.

image

André mag van mij één van deze – volgens hem topklasse antieke wagens – kiezen en … ik zal een fotootje samen met hem ervan maken.

image

Dit is zijn keuze: ‘La Petite Bugatti Royale’ uit 1930.

image

En zo bloeit onze C&A – liefde in de beeldentuin van dit mooi museum…

image

… en in het breder kader van de Alpen.

image

Met een lekkere biefstuk frites ter ere de Belgische Nationale Feestdag morgen sluiten we deze dag af.

image

De volgende dag is het nog ontzettend warm en er staat een tocht van 22 km met een stijging van meer dan 500 meter op het programma, weinig of geen schaduw en temperaturen van weer boven de 30 graden in de schaduw. We besluiten ook vandaag niet te stappen omdat we de beklimming van de Grote Saint Bernard belangrijk vinden en onze krachten daarvoor willen sparen. De trein heeft ons moeiteloos tot Orsières gebracht.

image

In de kerk zijn we Maria gaan danken voor de mooie tocht tot nog toe.
We hebben al 1002 kilometer effectief te voet afgelegd en 180 met vervoer.
Volgens de gids moeten we nog 1051 km doen. Concreet houdt dit in dat we 1182 van de 2233 gedaan hebben. Dat is 53%, meer dan de helft!

Toch al flink, niet? Het geeft ons alleszins moed.

Liefs,
Concetta
💋 💋 💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

6 reacties op “Dag 81/82 – 20 en 21 juli 2015 – van Saint-Maurice via Martigny naar Orsières

  1. Heel fijn dat luisteren naar het vege lijf (en tegelijk een ontsnappingsmogelijkheid voor de hitte) jullie zoveel moois brengt. Bugatti, Picasso, Matisse….ik zou het ook niet weten. Maar jullie goede smaak heeft gezegevierd. Ik twijfelde er niet aan. In geniet van elke dag en kijk al uit naar september. Knuffel

  2. Met veel plezier lees ik al bijna 3 maanden jullie avonturen. Jullie zijn een ongelofelijk goed team!. Veel succes met de resterende 47% en geniet van alle mooie momenten die nog op jullie pad komen.

  3. Hoed u voor tjsevenstreken. Met veel bewondering en interesse voor het verder verloop. Ik denk aan Hannibal en zijn tocht over de Alpen maar dat was in de andere richting.

    • ….en napoleon is met zijn leger ook over de Alpen getrokken op een paard, volgens het schilderij, in realiteit was het op een muilezel omwille van de stabiliteit.

  4. Hoi Concetta en André,
    Wauw, proficiat, al over de helft!! En zoals ik gelezen heb, nog geen letsels opgelopen? Houden zo! Geniet nog van de prachtige streek rond Martigny!
    Groetjes uit de Spaanse Pyreneëen, Els

Reacties zijn gesloten.