Dag 78 – 17 juli 2015 – van Lausanne naar Vevey – 23 km

We willen vroeg vertrekken vandaag om – alweer –  de grootste hitte te vermijden. Het blijft maar warm en ‘s nachts koelt het niet af. Bij het plannen van onze voettocht kozen we voor deze weg omdat het aan deze kanten in de zomer koeler is. We wilden ook zeker niet in de Po-vlakte toekomen vóór september.  Daar is het in de zomermaanden gewoonlijk ontzettend heet. Nu krijgen we de hitte die we wilden vermijden toch.  Misschien een levenslesje dat moeder natuur ons wil geven. Zo iets van ‘je moet gewoon leren omgaan met wat zich op jou weg voor doet’?

image

Nog één morgen genieten we van het uitgebreid ontbijt dat enkel voor ons klaargemaakt wordt – wij zijn de enige gasten – door Vanessa en door haar lieflijk geserveerd wordt op het terras. Het is gewoon een zaligheid om in de tuin van dit 2-eeuwen oude Chalet te ontbijten!

André trekt altijd voor alle zekerheid voor we vertrekken alle kasten en laden open. Nochtans gebruiken wij die niet. Ik heb namelijk mijn dwang om alles steeds netjes opgeruimd te houden losgelaten. Een hele prestatie! Alles uit onze rugzakken ligt gewoon op de grond. Wel ieder het zijne aan zijn eigen kant, hè.
Maar André denkt ‘Je weet maar nooit of ze er toch iets in gestoken heeft’ en gaat iedere keer toch op inspectieronde.
En hij vindt iets. Ik moet dringend komen kijken en de lade opendoen. Ik durf niet goed. Misschien iets vies of akelig?  Ik weet zeker dat het niets van mij is. Omdat hij aandringt, trek ik de lade toch open en ik zie…geld! Zo’n 500 euro ligt daar. Ik ben opgelucht want ik dreigde niets te vergeten.

image

En onze dramaturg van de dag gaat hetzelfde spelletje spelen bij Vanessa. ‘Ik heb iets gevonden in een lade in onze kamer’. Zij schrikt, komt onmiddellijk kijken en is toch opgelucht als het geld blijkt te zijn. Ook zij dacht aan iets vies of akelig dat haar kamermeisje over het hoofd zou gezien hebben.
We vinden het wel vreemd dat iemand zoveel geld niet mist want er heeft tot nu toe niemand voor gebeld zegt Vanessa. Waarschijnlijk iemand die de euro’s uit zijn portefeuille gehaald heeft om er Zwitserse frank in te steken.

image

Na het voorval van de dag trekken wij Lausanne door via het meer. De temperatuur is zo vroeg in de morgen heerlijk en de mensen genieten ervan. Deze groep doet Thai-Chi aan het water in de schaduw.

image

Anderen spelen met hun hond in het water.

image

Nog anderen drinken een tasje koffie en lezen de krant met zicht op het water.

image

Deze vogels liggen in de zon op privé gebied. Tja ze kunnen dan ook niet lezen de gelukzakken!

image

Iets voorbij Lubry verlaat de weg het meer en worden we de heuvels  ingestuurd. We komen terecht in ‘Les Terrasses de Lavaux’, UNESCO werelderfgoed. Vanaf hier lopen we net als in een prentbriefkaart. Het ene spectaculaire uitzicht volgt het andere op…

image

image

image

image

image

… een mens begint ervan te dromen, wij dus ook.

image

Hier een huisje aan het meer, jachtje voor de deur op het water en achter ons deze prachtige heuvels vol wijnranken…

image

… picknicken onder een pergola mét een Pergola (nota voor wie mij niet persoonlijk kent: mijn achternaam is Pergola). We zien het helemaal zitten.

image

Eerst wel even deze tocht afmaken. Die was vandaag weer erg afmattend.
Rond 10 u was het al 30 graden in de zon. We hebben uren zonder schaduw door de wijngaarden gelopen.  Het moet zeker 40 graden geweest zijn. En we hebben veel moeten stijgen en dalen.

image

We zetten de scherpe afdaling naar Vevey in maar moeten nog enkele kilometers lopen voor we er echt zijn.

image

Op het eerste het beste terrasje ploffen we neer. Iets fris om te drinken en iets om te eten hebben we nodig.  Het eerste is geen probleem, het tweede wel want het restaurant is al gesloten. Na wat droevig kijken, krijgen we wat zoutstengels en droge broodjes.  Maakt ons niet uit, als het maar eten is.

image

Echt eten doen we pas na zeven uur met zicht op het meer. Lekker slaatje én een glaasje streekwijn. Toch wel verdiend na al die kilometers tussen de toekomstige wijn.

Aangenaam stadje is Vevey, tevens stad waar Nestlé haar hoofdzetel heeft, …

image

image

… we zijn echter te moe om lang te blijven hangen en gaan liever lekker rusten in ons eenvoudig kamertje in Pension Famille Bürgle. André leest zijn mails en het nieuws, ik schrijf dit verslag, lekker rustig en vredig naast elkaar op het bed, blij met ieder zuchtje wind die ons raam binnen waait.

Nog één nachtje slapen en ik zie mijn dochtertje terug!

Liefs,
Concetta
💋 💋 💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

8 reacties op “Dag 78 – 17 juli 2015 – van Lausanne naar Vevey – 23 km

  1. De helft van mijn tekst weer verdwenen! Heb ondervonden dat dit gebeurt als je op enter duwt bij nieuwe zin. Dus gewoon blijven verder typen is de boodschap

  2. Heb gezien het toch ook mooie weer in Belgie nu effe moeten bij-lezen. Eigenlijk wordt ik vandaag zelfs zelf moe van de warmte waar jullie moesten doorpuffen

  3. André een internationale maffiabende op het spoor? Nu krijgt hij ook nog de allures van een Poirot! Mooie beelden, mooie mensen, mooi verhaal. Moedige mensen!

  4. Met die warmte is het puffen, maar dat wordt goed gemaakt door de mooie plaatsen die jullie tegenkomen en waar wij volop mee van genieten :-)

  5. Hey Concetta, In KBC ligt er ook nog iets in de lade voor jou… je eco cheques 2015 ;-)))).

Reacties zijn gesloten.