Dag 70 – 9 juli 2015 van Ornans naar Lods – 14 km

Ik heb niet goed geslapen vannacht, eigenlijk bijna niet. Pas tegen de tijd dat we op moeten staan, val ik in een diepe slaap. Ik word wakker en zie dat André al helemaal klaar is. De afspraak was om tegen zeven uur te ontbijten en te vertrekken rond halfacht. Ik maak mij snel klaar, moet even terug gaan liggen omdat ik mij niet goed voel, maar zit een halfuurtje later – weliswaar slaapdronken – aan het ontbijt. En daar ondervind ik in levende lijve de kracht van Social Media. Ik krijg prompt nadat ik een bericht op Facebook plaats met melding van mijn mankementige toestand, diverse ondersteunende reacties. Sommigen hebben ook een moeilijke start deze morgen, iemand wil zelfs een beetje van mijn vermoeidheid dragen, anderen spreken mij moed in. Het helpt! Mille grazie!

image

Wanneer we om tien voor negen ons hotel verlaten, ben ik helemaal in vorm.

image

We steken de Loue over aan het eind van het dorp. Deze rivier zullen we vandaag constant volgen tot in Lods.

image

Na het verlaten van Ornans komen we terecht in zachte weiden omringd door hoge heuvels – nog net geen bergen – en horen de eerste koeienbel. André krijgt al een Alpen-gevoel, maar hij is op dat vlak nogal voorbarig. Zo heeft hij in het begin van de zomer al een herfstgevoel. Wat ik niet wil horen omdat ik eerst nog van de zomer wil genieten.

image

In Montgésoye is er industriële activiteit dankzij glazenmaker Soudatol. Deze kindjes komen hand in hand erdoor gelopen. Waarschijnlijk zijn ze hier op kamp terwijl hun ouders aan het werk zijn tijdens de vakantieperiode. Ze waren alleszins schattig en wuifden terug nadat ze van hun verbazing bekomen waren van het feit dat iemand hen aan het fotograferen was. We zijn al diverse vakantiehuizen tegengekomen van Ornans tot hier.

image

We komen op onze weg vandaag diverse tunnels tegen – dit pad was vroeger een spoorweg –  die helaas allemaal dicht zijn waardoor we telkens een omleidingsweg moeten volgen.

image

Eén van die omleidingswegen brengt ons aan dit zeer mooi baaitje. Het is in zo’n baaitje dat Narcissus volgens mij verliefd werd op zijn eigen spiegelbeeld. Ik ben hier met moeite weg te slaan. Zo mooi!

image

Even later is André hier met moeite weg te slaan. Hij heeft ook een Eriba-caravan waar hij met zijn kinderen vele heerlijke vakanties in doorgebracht heeft. Zo mooi!

image

En zo mooi is Lods!

image

Wij kijken ons ogen uit wanneer we onze bestemming voor vandaag bereiken. Blijkbaar is Lods één van de mooiste dorpjes van Frankrijk.

image

Wanneer blijkt dat onze Chambres d’hôtes aan een waterval ligt…

image

… waar we heel hartelijk ontvangen worden door Christophe, Annick en mama Paule die de via Francigena kennen en trots op ons zijn omdat wij hun eerste pelgrims zijn die deze weg in één keer doen én enthousiast vertellen over de zoon van Annick die samen met zijn vriendin in 13 maanden naar China gefietst is  ….

image

… onze kamer een fantastisch uitzicht heeft op de Loue, met het geluid van de waterval waardoor ik vannacht zeker fantastisch zal kunnen slapen  …

image

…. met zonneterras kan het voor mij niet meer stuk. Ik heb alles wat ik zalig vind op deze mooie plek en daarbovenop. ..

image

… mijn liefste die net voordat we hier zo heerlijk liggen mijn rechterbil heeft toegetakeld….

image

… met dit marteltuig. Hij heeft …

image

… deze verschrikkelijke, arrogante, ongemanierde, bloedzuigende teek eruit gedraaid. Zo luiden de instructies: eerst met de tang zo dicht mogelijk bij de huid vastpakken – mijn huid zat ertussen natuurlijk, au, au  – dan een kwart naar links draaien, au, au, en dan naar rechts, au, au. Hij blijft zitten die ellendeling!! Tweede poging. Hij komt eruit, au, au, au, en hij leeft nog!!

image

Zo ziet de wonde op mijn bil eruit na enkele uren en diverse ontsmettingsrondes. Volgens info op Internet moeten we die nu zeker de eerste drie maanden in het oog houden. Indien er een rode, ringvormige vlek ontstaat moet ik mij laten onderzoeken op Lime.

We zijn inmiddels straffere insecticide gaan kopen en die spuit ik vanaf nu ook op mijn billen:-)

Liefs,
Concetta
💋 💋 💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

6 reacties op “Dag 70 – 9 juli 2015 van Ornans naar Lods – 14 km

  1. Oh Concetta, wat is het daar mooi. Lods ….weer een to dooke erbij. Hoeveel levens krijg ik nog ? Heb i kern et zoals mijn katers “7” ? Amai, ik ben al onder de indruk van de foto’s …de echte beleving zal zoveel grootser zijn. Super !!! Tja, teken ..het isn ochthans niet moeilijk. Twas wel al een heel dikke teek. Die zat er dus al effe. Ik zou zeggen ..phone me , myself or my love…wij zijn ervaringsdeskundigen in de tekenmaterie. Met 2 katers in huis, vang je er gemiddeld wel een stul of 5 per week. Wij hebben dan ook tekentangen in alle mogelijke groottes. Het ex dat jij laat zien is vooral nuttig bij de dikke. Als ze nog heel klein tot klein zijn is een ‘koevoet’tekentangetje iets handiger. Veel succes met de nieuwe spray …je kan ook frontline voor katten proberen. Wie weet helpt dat ook !!! (voor alle zekerheid, dat laatste is een grapje hé )

  2. “Theo, wir fahr’n nach Lodz.” Nu was ik effen van de wijs. Een oude versleten maar toch mooie schlager van Vicki Leandros. Maar dat was naar Lodz in Polen, zover wilden jullie toch niet van de route afwijken. Doet me deugd dat jullie zo’n mooi stadje mochten aandoen. Ja, en de bil van Concetta? André heeft voortreffelijk werk geleverd. Toch goed in de gaten houden: lopen door het bos en hoog gras. Die rotbeesten zitten op je te wachten. En, een mens mag al eens zeeeeeeer slecht slapen en daarna heel moe zijn. Als je maar de kans krijgt om te recupereren. Sterk jong koppel toch! Wie doet het jullie na?

  3. Wat een verhaal! Ondertussen genieten wij hier ook van een ‘zonneterras’ mn het balkon van Europa genoemd…costa del sol! Geniet er ook maar met volle teugen van, zelfs met pijnlijke bil! Xxx

Reacties zijn gesloten.