Dag 55/56 – 24 en 25 juni – van Châtel-Sur-Moselle tot Épinal – 18 km

image

Jean Paul drinkt samen met ons koffie aan het ontbijt. Het gaat niet zo goed met hen,  vertelt hij. De gasten vinden de weg niet naar hun Chambres d’hôtes. Het is volgens hem en zijn vrouw de schuld van de tv (programma over mensen die elkaars chambres d’hôtes bezoeken), de burgemeester (die wil geen aanwijzingsplaatjes zetten naar hun Chambres d’hôtes), de staat (toeristenbelasting ), enz.

image

Wij denken dat zij hun frustraties opzij moeten zetten en negatieve boodschappen – zoals hier in hun welkomboekje – moeten bannen. Wij durfden ternauwernood uit ons kamer komen omdat we ‘hun privacy moesten respecteren ‘.

image

Ook in onze kamer zelf waren overal verboden aangebracht. Erg welkom voel je je niet als gast.

image

Wij schudden het negativisme van ons af terwijl wij langs het Canal des Vosges richting Epinal stappen. Het is nu vijf dagen dat we langs dit kanaal stappen. Toch blijven we even gecharmeerd door het landschap.

image

Langs de oevers zien we regelmatig niet actieve fabrieken. La Lorraine is een achtergebleven gebied dat ervaren we al sinds Knutange. Patricia Kaas is één van de weinige bekenden die er openlijk voor uitkomt dat ze uit deze streek afkomstig is. Ze wordt hier op handen gedragen. Ik ben fan, zeker wanneer ze Edith Piaf zingt!

image

Het is warm vandaag en we danken de bomen langs de oevers van het kanaal voor hun schaduw.

image

Het stappen gaat ons beiden goed af. André ‘s hielen doen geen pijn en mijn tred is sinds gisteren zelfs bij momenten sneller dan die van André :-) Ik heb mij goed opgeladen aan de positieve raadgevingen van diverse bloglezers en gebruik ze gaande van Ander Leven,  via Ayurvedische, tot die van ervaringsdeskundigen zowel uit WO II als recentere. Alhoewel ik overtuigd ben dat mijn moeheid lichamelijk is en niet tussen mijn oren zit, werk ik ook daaraan. Ik loop regelmatig een AC-proces op moeheid. Energie als een waterval, dat wil ik in de plaats! De positieve verandering is er al.

image

De geplande 5 rustdagen in Epinal gaan we niet enkel gebruiken om te rusten en de stad te bezoeken, maar ook om de weg tot Besancon voor te bereiden. Onze nieuwe gids lag bij aankomst in het Kyriad hotel klaar. Dit danzij de efficiënte werking van onze bekwame verbindingsofficier Charlotte. Op de foto zie je hoe André de hemel daarvoor dankt. Ook geeft hij Charlotte de graad van luitenant : een promotie met twee sterren!

image

De deur van l’église Notre-Dame-au-Cierge – getuige van religieuze kunst uit de 50-er jaren in Frankrijk – is net 5 minuten dicht wanneer wij daar aankomen. Geneviève en Cecile staan daar nog wat te babbelen. Zij worden heel enthousiast wanneer zij vernemen dat wij pelgrims op weg naar Rome zijn. Ze vertellen wat we zeker in Epinal moeten zien en nodigen ons uit voor de mis morgenavond om halfzeven. Daar gaan we graag op in.

image

‘Hoe moet ik mijn haren laten knippen? ‘ vraagt André ‘s anderendaags aan het ontbijt. We hebben een duo-afspraak bij de kapper vandaag. Dat is de eerste keer dat we dit samen doen en heeft wel iets. ‘Liefde is. . . .samen naar de kapper gaan ‘ zou een mooie nieuwe slogan voor koppels kunnen zijn.

Ik heb een duidelijke visie over hoe André er uit zou moeten zien na zijn knipbeurt …

image

… en visualiseer dat voor kapster Aline.

image

‘Oei, madame, ‘ zegt zij geamuseerd ‘die magische kwaliteiten bezit ik helaas niet.’ Ze belooft wel er het beste van te maken.’ De vijftig tinten grijs in André’s haren besluiten we gezamenlijk te houden wegens erg charmant.

image

‘Teveel haar ‘ is de diagnose van mijn kapster Pauline wanneer ik haar uitleg wat er mij stoort aan mijn huidig kapsel ‘maar dat fix ik wel’. Er gaat veel af van mijn haar, in de lengte maar vooral tussenin.

image

We bekijken samen het resultaat in de spiegel en zijn tevreden. Hieronder het resultaat in close-up.

image

image

Liefs,
Concetta
💋 💋 💋

Nvdr : deze twee kortgeknipte mensen trekken zich nu enkele dagen in rust en bezinning terug in Epinal, de hoofdstad van de Vogezen. Tegen eind juni/ begin juli begint het tweede seizoen. Zij danken hun fans voor de steun en het enthousiasme tijdens het eerste seizoen en wensen hen inmiddels een fijne tijd! 

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

30 reacties op “Dag 55/56 – 24 en 25 juni – van Châtel-Sur-Moselle tot Épinal – 18 km

 1. Geniet van jullie “time-out”. We blijven dit mooie relaas volgen!

 2. Geniet ervan met jullie beidjes…het was reeds een heel intens eerste deel…een levensverhaal vol waarheden en wijsheden…fijn dat jullie dit zo met ons delen…het een en ander blijft “plakken” zenne…

  Dikke knuffel en tot gauw!
  Anne
  Xxxx

 3. Tot nu toe super wandeling en heel leuke verhalen! geniet van de rust!

  • Doen we Sonia! Heerlijke stad om uit te rusten trouwens. Net overweldigend, doch aangenaam levendig.

 4. Dag Tante & Nonk!

  Wij wensen jullie héél véél plezier in jullie rustdagen + in jullie twee seizoen van jullie wandeltocht! (P.S.: Heb vannacht jullie voorbeeld genomen en met een aantal vrienden gekampeerd. Wel iet wat nabijer, namelijk in de achtertuin ;-) )
  Papa heeft er ook voor gezorgd dat Nono Pergola weer helemaal in-to-mobile is.
  -Wij volgen jullie op de voet; vooral Peet geniet van zijn koffiekoek met jullie blogberichten-

  Vele groetjes!
  Familie Tartarin en de Pergola’s ;-)

  • Lieve Elian,
   We hebben de foto’s van je kamp gezien op Facebook. Leuke bedoening!
   Groetjes aan je jarige papa (die wordt vandaag een halve eeuw en je zou zeggen dat hij amper dertig is!), je mama en Peet en An.

 5. Hoi Concetta, niet te geloven dat jullie al 2 maanden onderweg zijn!geniet nu van de rustpauze en ik ben zeker dat jullie binnen 2 dagen al popelen om het vervolg in te zetten van deze fantastische voettocht/ervaring. Reikhalzend zal ik dan met jullie andere “volgers” uitkijken naar je nieuwe verslagen om mee te genieten van jullie ” pelgrimage”

 6. Dag vrienden

  Geniet van jullie pauze in Epinal! (maar niet te lang want dan mis ik mijn ochtend-koffie-met-blog-moment)
  Moge de volgende gidsen jullie snel bereiken zodat jullie fijn verder kunnen plannen.

  Liefs xxx

 7. Geniet van de dagen rust, maar ik kijk echt wel uit naar het vervolg.

 8. Concetta, André
  jullie zien er schitterend uit met het nieuwe kapsel. Geniet volop van de vijf dagen welverdiende rust.
  De reisverhalen blijven boeiend en het is een schitterende streek waar jullie nu verblijven.
  Hier genieten we van Rock-Werchter. De zoon zit in Hannover voor AC/DC en de schoondochter is volop bezig achter de schermen van Rock-Werchter en wij nemen de grootoudersplicht volop ter harte. Onze kleine vakantie in Bretagne is reeds achter de rug, we hebben er ook van genoten.
  François (collega wandelaar KBC)

 9. Mooie korte kopjes !
  Knap en handig !
  Ik kijk al uit naar het vervolg, super dat de AC processen ondersteuning geven en jullie in positieve flow brengen.
  We hebben Andrė vandaag wel gemist in de Voltaire ..
  Geniet nu van de rust, de omgeving en van elkaar !

  • En….ik zal er de volgende voltaire waarschijnlijk nog niet zijn :-) en dan woont Johan misschien reeds in Antwerpen, ciao

 10. Concetta, ik ben nog steeds een trouwe fan en in de ban van jullie avontuur. Hmmm, zal m’n dagelijkse bedlectuur dus voor even moeten missen! Geniet volop van jullie pauze-knop moment en kijk vol verwachting uit naar de volgende episode in jullie Rome-verhaal, toch wel una storia particolare. Chapeau, hoed af voor jullie! Knuffel, Ann

 11. Proficiat voor wat voorbi is en proficiat voor wat nog komt. Ik lees jullie avonturen dagelijks en geniet vanop afstand met jullie mee. De kapsels zijn overigens prima! Rust maar goed uit voor jullie de Alpen over moeten zonder olifant ;-)

  • Een olifant! Daar had ik eigenlijk niet aan gedacht.
   Bedankt voor de tip Joeri!

 12. Net of jullie jonger worden naarmate de tocht vordert. Of doet het kapsel er ook iets aan. Echt iets voor ‘De Bond Zonder Naam': Liefde is samen naar de kapper gaan’. Geniet van Epinal en… een Misje tussendoor is altijd goed voor een kosmisch moment. Doe ik ook nog af en toe omdat die tempels toch inspireren. Niks aan te doen! Geen berichten dus de volgende dagen? Wij herlezen. Mooie foto van die dode fabrieken langs het Canal des Vosges.

  • Ja, Herman even doorbijten en dan zijn we er weer! :-) Maar jij en wij zullen de volgende dagen genieten van het mooie weer!

 13. Kijk uit naar het vervolg van je reis, ga uw verhalen missen. Mooie kapsels trouwens. Geniet van de rust!

  • Jullie verhaal kleurt mijn verjaardag nog mooier. Geniet van de rustperiode.

   Greet

   • Dank je Greet en geniet jij van de zomervakantie,samen,met je mooi gezinnetje

  • Dag Maria, binnenkort zijn we er weer en dan ben je weer een metgezel tijdens het reizen! Geniet van de mooie dagen

 14. Geniet van fijne cocoonmomenten. De gelijkenis tussen de foto en de post kappers look van je lieve schat Andre…

Reacties zijn gesloten.