Dag 44 – 13 juni 2015 – van Woippy naar Rozérieulles – 15 km

image

Florence van ‘Chambre d’hôtes de Florence’ vertelt ons bij het afscheid dat twee van haar drie kinderen studieplannen in België hebben.  Ze scoort…. tot ze even daarna stelt dat het Nederlands een dialect is?! We ruimen dit misverstand onmiddellijk uit de weg.

Onder een bewolkte hemel waar af en toe wat regen uitvalt, verlaten we Woippy en trekken richting Lorry Lés Metz. Florence kijkt raar als ze ons die richting uit ziet stappen. ‘Maar dat is toch terug naar achter?’ merkt ze terecht op. We leggen haar uit dat we de GR5 volgen en daar terug aansluiting hebben.
Deze bewuste keuze – de GR5 volgen ipv de kortste route – maakt dat we tot Woippy 575 km afgelegd hebben. De kortste weg zou 241 km zijn volgens Routeplanner, bijna de helft. Maar we krijgen er veel voor terug : de mooiste landschappen, uitzichten en dorpjes.

image

Zoals dit mooi uitzicht op het dorpje Lorry Lés Metz

image

De vier dagen rust hebben ons goed gedaan. De temperatuur is goed. We zijn blij terug te kunnen stappen in het bos….

image

…. en langs de Moezel waar we voorbij diverse aanlegplaatsen voor motorjachten komen.

image

De grootste is genoemd naar Robert Schuman,  één van de grondleggers van Europa, wiens huis hier iets verder in Sci Chazelle ligt.

image

Terwijl we voorbij deze dertiende eeuwse oude brug komen. ..

image

  … de statige Château Fabert passeren…

image

… en deze wijnpers in Saint Ruffine bekijken, is het weer ondraaglijk warm geworden. Alweer die zware hitte voor een onweer die ons voor Woippy al heeft doen afzien. De zolen van mijn voeten doen pijn en mijn benen voelen zwaar. Ik durf niets zeggen gezien de rustdagen die we pas gehad hebben.
Even voor we Rozérieulles bereiken, zegt André dat zijn hielen – waar hij al jaren last van heeft – ontzettend pijn  doen en dat hij blij is dat we er bijna zijn. Ik voel mij niet meer alleen in mijn afzien.

image

We bereiken Rozérieulles als twee echte pelgrims : doodmoe met zere voeten, en zeggen tegen elkaar dat als dit zo doorgaat we moeten bespreken wat we verder gaan doen.

image

We zijn aangenaam verrast door onze  Chambres d’hôtes Le Prana : ruime kamer met salon,  grote gemeenschappelijke keuken en zitkamer. Daarenboven blijkt het ook een Ayurvedisch AUM SHANTI te zijn. Tegen beter weten in – het is zaterdag – doch met de moed der wanhoop vraag ik aan de langharige, alternatieve man op havaianas of we misschien een behandeling kunnen krijgen gezien onze lamentabele staat én het feit dat we graag tot Rome zouden raken. Eerst zegt hij neen,  maar hij bedenkt zich snel en gaat de vraag toch stellen aan zijn therapeuten die beneden een kuur aan het geven zijn.

Joepie! Om zes uur mag ik als eerste op de behandelingstafel.  Mijn voeten en benen worden gemasseerd met olie en koperen schalen door zeer vaardige  ervaren handen. Ik zweef daarna.
André stribbelt eerst wat tegen, maar gaat toch ook voor dezelfde behandeling.  Hij zegt achteraf dat zijn benen een tweede leven gekregen hebben.

Het lijkt dus of we door de voorzienigheid gered zijn. Morgen weten we meer.

Liefs,
Concetta
💋 💋 💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

3 reacties op “Dag 44 – 13 juni 2015 – van Woippy naar Rozérieulles – 15 km

  1. Lieve schatten, NIETS moet ! Morgen is er een andere dag. So what ? Al zouden jullie voeten , 14 dagen rust nodig hebben. Rome is ook niet op een dag gebouwd. Luister naar jullie lichaam, naar elkaar en geniet verder zoals jullie nu van al het grootse ‘kleine’ genieten. Dikke pakkerd. Xxxx

  2. C & A, niet teveel nadenken, gewoon alles op jullie af laten komen. Blijf genieten van de kleine dingen die jullie pad kruisen. Er MOET niet veel, jullie hebben geen deadline. Ik geniet ervan als jullie onverwacht mensen tegen komen die tijd vragen van jullie, die interesse hebben in jullie verhaal. Want het lijkt erop dat het vooral de mensen zijn die jullie warmte geven, dat en de mooie natuur. Wat leuk om dagelijks jullie verhalen te mogen lezen, ik heb bewondering dat je elke dag opnieuw zo’n moed hebt alles te noteren.

  3. Lieve vrienden. Zorg vooral voor de waterhuishouding. Drinken, drinken, drinken. Laat de wijn voor de volgende pelgrims. Zoek zoveel mogelijk de schaduw op. Ik kan het weten. Ik heb WO II meegemaakt met een verschrikkelijke vlucht voor de Duitsers in mei 1940. En ik heb het overleefd. Rust op tijd! Het rittenschema is niet zo belangrijk. Het doel en de bedoeling wel.

Reacties zijn gesloten.