Dag 8 – 8 mei 2015 – van Richelle naar Soumagne (Les Carmes) – 17 km

Onze B&B Cour d’Aix in Richelle ligt in een heel charmant koertje waar ook vakantieappartementen op uitkomen. Beetje Melrose Place, wel zonder gemeenschappelijk zwembad.

image

We krijgen een lekker ontbijt en mogen daarvan ook ons lunchpakket samenstellen. Want,  zegt Yolande, vandaag kom je onderweg zeker niets tegen om te gaan eten. Zeer attent van haar.

image

Vanaf nu worden de hellingen volgens onze gids steeds hoger.
We beginnen vandaag redelijk vlak dankzij de steile klim van gisterenavond en lopen door hele velden met fruitbomen.

Ik daal alleen af naar St. Remy…

image

… en naar de Etangs de la Julienne …

image

…omdat ik niet wil toegeven aan de druk van André om net als gisteren recht op het doel af te gaan aan een voor mij niet leuke tempo. Hij wil niet mee omdat er ons nog heel wat beklimmingen op onze weg liggen en hij zijn krachten wil sparen.  We beseffen dat we slecht bezig zijn en besluiten ieder onmiddellijk een AC- proces te lopen (de mensen van Ander Leven weten wat ik hiermee bedoel). Na drie minuten zijn we elk tot bedaren  gekomen en zetten onze tocht minzaam verder.

image

Dank je wel Helga en co van Ander Leven. Zonder de inzichten die wij van jullie meekregen, zouden we nu in een knetterende ruzie beland zijn.

Ineens beseffen we dat om elf uur net een week geleden is dat vertrokken zijn. We nemen deze selfie en zijn blij dat we weer dikke vriendjes zijn 😎

image

En dan wordt het weer heel leuk.

image

We lachen naar de bloemetjes.

image

Praten met de bomen en stretchen ondertussen.

image

Groeten de mensen die te paard of te voet voorbij komen.

image

Socializen met de dieren.

image

Eten ons broodjes die we kregen van Yolande  op.

image

Ik staar naar de mooi gebruinde blote bovenlijven van deze dakwerkers terwijl André stevig verder stap. 😄

Zo komen we uiteindelijk aan de Sentier du Laid Brody waar we volgens onze gastheer Thierry Vignoble door de weide moeten stappen om tot bij zijn huisje ‘La Source du Broly’ te geraken. Dit wordt het mooiste stuk weg van de dag. Hier is geen pad. We stappen echt gewoon door het gras en lopen tussen eeuwenoude bomen.

image

Zijn huisje dopen we bij aankomst om tot ‘Cabane sur la prairie’. Thierry is een  doe-het-aller die binnenkort met Alain Hubert de Castor en Pollux gaat beklimmen op één dag voor het goed doel. RTL zendt dit uit.

image

We hebben ontzettend honger en gaan onmiddellijk na de douche op zoek naar de dichtstbijzijnde eetgelegenheid. Dat het weer een Italiaan is, deert ons niet.

image

André speelt tot slot van deze dag ‘is het ieten nog niet geried’ en laat het zich smaken als het ‘ieten doa’ is, een scalope met boschampignons en verse tagliatelle. 

image

Gewoon ter info : mijn osso buco was ook erg lekker maar daar zijn geen beelden van.

Dikke knuffel aan al onze bloglezers!
Jullie reacties doen ons onzettend goed.

Concetta
💋💋💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

13 reacties op “Dag 8 – 8 mei 2015 – van Richelle naar Soumagne (Les Carmes) – 17 km

 1. Nu ben ja al de 10e dag op weg ! Formidabel ! Weet je nog dat tijdens onze bergtochten de 3e dag de moeilijkste was. Er werd dan veel gezaagd en geklaagd, allerlei pijntjes hier en daar …. Dus, wat een record, pas de 8e dag een beetje ditjes en datjes. Ach, nog zo heerlijk om in volle en innige liefde het weer goed te maken !
  Ik word al warm van binnen.
  Vele mooie bloemen zie je daar. De veldbloemen die André je genereus kado gaf was “look zonder look”. Een blaadje gekneusd en eraan geroken ? Wel… riekt naar look, maar is er geen ! De witte bloempjes in het bos, waren het bosananemoontjes ?
  Je voelt je wel één met de natuur hé Concetta ? Heerlijk.
  Nog vele fijne stapdagen met schaduwen die mekaar voortdurend raken…….
  Ikzelf ga nu drie dagen op fietstocht met een ex-KB vriendin. Er worden mooie zonnige dagen voorspeld de volgende dagen, dus….
  Dikke kus voor C&A

 2. Hey Concetta en André , hopelijk alles goed met jullie en de voetjes ( verzorg ze goed ! ) ik weet niet of Paul al veel van zich heeft laten horen , ik heb de koe bij de horens gepakt ( zoals je weet ben ik niet zo bedreven met de Computer) want ik heb al jou berichtjes wel gelezen en de mooie foto’s bekeken !
  Zoals ik las houd André zijn krachten gebundeld en zal hij het vrouwke goed onder controle houden ( zo verstandig als hem is ‘ zich nie te veel te vermoeien aan extra heuveltjes en dalen ‘ ) en alle goede beslissingen te nemen ….. ! Aan de andere kant tilt Concetta met haar ongebreideld enthousiasme
  de boel naar een spannend niveau ( een paar extra heuveltjes ( moet kunnen ) een beetje ruzie maken en het dan weer goedmaken , wat kan dat toch fijn zijn !!!! )
  Heb zo mijn gedacht over deze onderneming : veel enthousiasme , een portie gezond verstand , veeeel avontuur , beetje ruzie maken , het fijn terug goed maken , de boel de boel laten , ! .
  Awel kdenk dat da goe giet kome !

  VERA X. PAUL X.

 3. Weer een fantastische dag ‘geleefd’….zo blij ☺ telkens ik het mag lezen. Maar die AC intrigeert me mateloos . Tell Me more, please.

 4. Heerlijk om met jullie mee te mogen stappen. Al vanaf dag 1 was ik verknocht aan je blog Concetta! Zo prikkelde dat ‘Ander Leven’ van vandaag mijn nieuwsgierigheid…En tiens, diagonaal lees ik op die site dan iets over een ‘Alexanderconcept’, ‘Heemstede’ -mijn geboortestadje-. Toeval? Of niet? Dank voor het Dagelijkse Delen, Ann Alexander

  • Alexander de Grote heeft de gordiaanse knoop ‘ontward’ door hem gewoonweg met zijn zwaard in twee te hakken. Anderen hadden daar tevergeefs hun hoofd over gebroken. Daar is het concept van Ander Leven op gebaseerd.
   Geweldig als je van zo’n man afstamt.

 5. Verdorie, heb wat dagen gemist door onze werken thuis. Maar vandaag besloten om tijd te maken voor jullie blog. Met wat chips en mijn cara pilsje in de hand las ik jullie avonturen. Beter dan een na-middagje bioscoop!!
  kijk al uit naar de volgende.
  In bocca al lupo.
  grtz gio

  • Dat vind ik een ongelooflijk compliment Giovanni. Grazie mille!!

 6. “Forsaitullenie”, zeggen ze in Tienen. Uitspraak van een oud, wijze, Chinese filosoof (5de voor X). Prachtig verslag. Net of we er bij zijn.

   • Wij forceren ons niet Herman. (Hoop dat ik het goed begrepen heb? André heeft vertaald

 7. Ik geniet elke dag weer om jullie verhalen te lezen. Ik ben duidelijk nu al verslaafd aan deze nieuwe soap :)
  Succes met het volgende beetje enne…. lang leve Ander leven!
  Liefs lindoana
  Ps zet je soms s n mooie vlinder op de foto. Ben benieuwd welke jullie tegenkomen. Dan zal ik studeren op de naam van de vlindersoort (heb n europese vlindergids) en dit weer aan jullie doorgeven.

 8. Ik kijk er echt naar uit om elke dag jullie verhaal te lezen. Prachtig geschreven trouwens met heel wat leuke foto’s.
  Nog veel stapplezier en geniet er maar van !

Reacties zijn gesloten.