Dag 4 – 4 mei 2015 – van Zutendaal naar Lanaken – 22 km

Een nieuwe dag, een nieuw begin! We zijn weer fit en monter.

image

Collega Christine is al sinds gisteren aan het proberen ons te komen uitwuiven.  Vandaag lukt het eindelijk. Zo lief! We praten wat bij aan het ontbijt. Wij uiteraard over wat we al meegemaakt hebben,  zij over haar loopprestatie gisteren bij ‘Genk loopt’ – die zeer goed was , over haar hondje Netteke – waar ze duidelijk meer dan dol op is – en over haar voorleesactiviteit aan de kleutertjes – dat haar ontzettend veel plezier verschaft. Samen concluderen we dat het leven zo mooi is als je kan doen wat je graag doet i.p.v. wat je opgelegd wordt door anderen.
Wij gaan terug op weg nadat Christine weg is en onze rugzakken netjes ingepakt zijn. Mijn rugzak raakt steeds beter en sneller ingepakt. Goed van mij, hè !
Of komt het doordat ik op een misschien op het eerste gezicht vreemde manier aan het ‘loslaten’ ben?
Dit heb ik immers al ‘losgelaten’ in amper 4 dagen:
– zwarte merinowollen buff (waarschijnlijk in café de Schom in Genk, nog niet bevestigd wegens ‘s maandags gesloten. Zal morgen nog eens proberen. )
– kort, wit, multifunctioneel kleedje (is thans ter beschikking van mijn dochter aan de receptie van Carbon Hotel van Genk. Als zij zo lief wil zijn om die daar te gaan halen? Over het hoofd gezien bij inpakken wegens dezelfde witte kleur als de lakens en dekbed. Zal mij leren om mijn favoriete kleur zwart te verloochenen!)
– klein, zwart portemonnee  (volgens mij ook achter gelaten in Carbon Hotel maar niet teruggevonden.)
– mijn Chanel leesbril (laten liggen in de Lourdesgrot van Wiemesmeer, de mensen van de Lindehof ertegenover zijn tevergeefs ernaar op zoek geweest. Gelukkig kreeg ik als tip ‘neem reservebril mee’.

image

Bij het verlaten van ons hotel richting GR5, passeren we de monumentale, oude  pastorie uit 1783 in Maaslands-classicistische stijl, waar bekende personen als Winston Churchill ooit verbleven. Imposant!

image

Even stretchen nadat we een 10 – tal minuten gewandeld hebben.  Dat hebben ze ons op de bewegingsschool Movendo van Leuven goed ingepeperd. Ook passen we nauwgezet hun looptips toe. We willen én zullen zonder kwetsuren Rome bereiken!  Els, Johan en Veva: jullie zullen trots op ons kunnen zijn ;).

image

We wandelen door de prachtige Zutendaalse bossen en komen geen mens tegen, wel een oude bekende.

image

Het is nu al elke dag sinds we vertrokken zijn, dat ik haar tegenkom. Wat wil zij mij zeggen/leren? Ik word weer week van binnen.

image

Dit driesterren landschap in Gellik hadden we bijna gemist omdat we honger hadden en een shortcut wouden nemen. En dat zou zeer jammer geweest zijn! We zweren de eed om geen enkel stukje GR5 te missen ook al laat die ons dikwijls de processie van Echternacht lopen, hij komt wel door de mooiste plekken.

image

Terras in zicht na meer dan 20 km wandelen: we zijn dolblij!
Het is maandag en dan zijn de meeste horecagelegenheden dicht. Zo helaas ook De Kriekaert waar we hadden willen lunchen. In de Hieve Kiewit in Zellik kunnen we wel overnachten, maar niet eten. Daardoor moeten we tot Lanaken en dat is eigenlijk te ver. We willen in het begin (en die is niet gedefinieerd in tijd) maximaal 15 km doen. Vandaag hebben we er uiteindelijk 22 gedaan en onze kuiten beginnen te protesteren.

image

André raakt in vervoering bij het zien van deze kruiwagens en wil er eentje kopen. Ik vind het plan niet zo geweldig. Zeker als blijkt dat hij er zijn rugzak mee wil  transporteren en niet mij😈

image

De DreDre Rome 2015 (= combinatie van mens, GPS en wandelgids, zie verslag ‘Materiaalcheckweekend: is de try out geslaagd?’) werkt zeer behoorlijk. Kleine tip: mocht hij willen rekening houden met meldingen van de co-navigatrice dat zij – ik zeg maar wat – een boom gezien heeft met een grote rood-witte kruis in de richting dat hij wil stappen,  dan zou hij quasi perfect werken.

image

We zijn moe, onze kuiten zijn stram en we zijn erg bezweet. Na de douche in de koele, aangename kamer van het Eurotel zoeken én vinden wij pizza!

Morgen wandelen we naar Maastricht en logeren in de Stayokay Hostel (de nieuwe jeugdherberg) die niet ligt waar de oude jeugdherberg lag die in onze gids staat. De geplande rustdag van enkel 5 km wandelen en daarna wat in Maastricht rondlopen, valt derhalve deels in duigen.

Veel liefs!
Concetta
💋💋💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

13 reacties op “Dag 4 – 4 mei 2015 – van Zutendaal naar Lanaken – 22 km

 1. Ik lees met plezier elke dag jullie reiservaringen. This is the real thing. Jullie doen waar anderen over praten of ‘s avonds achter het groot scherm kruipen (net als ik) , knap!

 2. Zo leren we ook nieuwe plekjes ontdekken niet ver van huis, waarvoor dank !
  Loslaten is goed, een rugzak lichter maken ook maar niet overdrijven hé … Aan dit tempo wil ik je binnenkort zien rondhuppelen

 3. Interessante blog. Zo kom ik ook op plaatsen die ik onmogelijk te voet kan bereiken. Je bent wel slim Concetta, hoe meer je achterlaat hoe minder je met dragen hé.

 4. Hilarisch :)
  Ik zal langs gaan bij carbon.
  Ook kom ik toevallig dit weekend bij cafe de Schom (is een ex collega van me) en kan ik daar ook vragen of je iets hebt achtergelaten.
  Fijn dat het loslaten zo goed lukt!
  xxx char

  • Mijn zwarte merinowollen buff zou daar moeten liggen.
   Heb zonet portemonnee gevonden

   • Ik ben het witte kleedje gaan halen.
    De buff (wat het ook moge zijn) is niet te bespeuren.

  • Concetta, André
   het is leuk jullie zo te kunnen volgen. Hopelijk heb je vandaag niet te veel last van de voorziene onweders.
   De verslagen zijn geweldig. Een leuke herinnering.
   François

 5. Zondag is het Moederdag – mogelijke cadeautjes: een leesbril van Chanel

 6. Het is elke dag uitkijken naar het verslag. Super leuk om jullie te volgen. Geniet ervan!

 7. Mooi C&A….en Andre heeft mooie vooruitzichten ! Nog enkele dagen en je hebt niets meer om aan te doen ! Ik zou zeggen, maak maar dat je in ‘warmere’ gebieden belandt ;-)

  • Het begin allemaal goed. En die verdomde regenvlagen? Hoe verteer je die? ‘Courage’ en dat was een stuk van mijn goede vriend Bertolt Brecht. Zijn ‘Mutter’ was er wel bij. Herman.

 8. Leuke Blog Concetta. Ik wist niet dat je zo goed kon schrijven. Zeg, en pas eens wat op je spullen aub! Straks kom je met een lege rugzak toe;-).
  Walter

Reacties zijn gesloten.