Dag 30 – 30 mei 2015 – van Grevenmacher naar Ehnen – 16 km

Ik ben ontzettend moe deze morgen. Gisteren was het heel zwaar en ik heb de fout gemaakt om op onze rustdag eergisteren ook nog 18 kilometer te wandelen. De nachtrust – die er normaal voor zorgt dat ik ‘s morgens terug fit en monter ben – heeft vannacht haar werk niet gedaan.

image

De bubbels bij het ontbijt krikken mij op!

image

Alsook het feit dat André berekent dat we vandaag maar 15 kilometer moeten stappen tot Ehnen.  Daarenboven kunnen we langs de Moesel stappen zodat we niet moeten stijgen en dalen.

image

Ook krijgen we een privé-shuttle – in de vorm van dit lieftallig dametje – aangeboden door het hotel. Zij brengt ons tot aan de verbinding met de GR5 in Grevenmacher zodat we de drukke baan vermijden.

image

We beginnen langs de Moesel te stappen en zien hoe de boot  ‘Petite Fleur’ versast wordt van het hoger water naar het lager water. Toch wel ingenieus hoe dat in zijn werk gaat.
Ik voel mij echter alsmaar slechter. Het stappen valt mij steeds zwaarder maar ik bijt op mijn tanden.  Vijftien vlakke kilometers moet ik toch aankunnen na 1 maand stappen!

image

Het zicht op de wijnranken rechts van ons is idyllisch. De GR5 loopt daarboven op de heuvelkam.

image

Het zicht op de Moesel links van ons is rustgevend. Wij stappen op het voetpad langs de N10,  La Route du qVin.

image

Ik hou vol tot het centrum van Machtum. Dan gaat het echt niet meer.  Mijn lichaam schreeuwt om rust. Ik besluit te luisteren. Bij de eerstvolgende bushalte neem ik de bus en passeer op enkele minuten tijd Ahn, met haar prachtige panorama’s op de Moesel en de wijngaarden en Wormelange,  de hoofdstad van de Riesling. Ik flits eraan voorbij met de bus, terwijl André – die verder te voet gaat – het beleeft. En dat is de essentie van een voettocht.

image

Het is nog maar elf uur wanneer ik toekom aan Hotel Bamberg in Ehnen, een ouderwets doch stijlvol etablissement. Onze kamer is nog niet klaar. Ik plof neer in de zeteltjes aan de receptie en val in een diepe slaap. Even later wekt de huisdame mij met de melding dat de kamer al klaar is. Ik had bij aankomst verteld dat ik een maand te voet onderweg was naar Rome. Dat ik mij vandaag niet zo goed voelde en moest rusten. Mijn man was te voet af aan het komen. Ik had de bus gepakt. Ze had daarom opdracht gegeven aan het kamermeisje om onze kamer als eerste te doen. Heel attent! Ik ben onmiddellijk in bed gekropen en heb enkele uren heel diep geslapen. Ik was totaal, totaal uitgeput.

André komt omstreeks halfdrie toe. Heel enthousiast vertelt hij over al het moois dat hij gezien heeft vanuit de GR5 : wijngaarden,  villa’s, wijnhuizen… Ik slaap nog half…

image

Na een tijdje begint mijn vermoeidheid af te nemen. We spenderen samen een rustige namiddag in ons hotelleke, wat lezen, wat babbelen, wat bellen met familie en vrienden, wat drinken.

image

‘s Avond eten we een lekkere, stevige biefstuk. Samen met de rust van vandaag, lijkt ons dit een prima recept tegen de uitputting. En het werkt! Al tijdens het eten voel ik mij beter. Het Moeselwijntje erbij helpt mij er helemaal bovenop:-)

image

Na het eten voel ik mij zelfs fit genoeg om samen met André het charmant dorpje Ehnen – dat haar middeleeuws karakter behouden heeft – te verkennen. Heel speciaal is haar ronde kerk, de enige van dat type in het heel Groothertogdom. Blij dat we dat hebben kunnen doen.

Ik ben er weer helemaal bovenop en morgen ga ook ik van bovenaf de Moeselvallei bewonderen!

Liefs,
Concetta
💋 💋 💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

3 reacties op “Dag 30 – 30 mei 2015 – van Grevenmacher naar Ehnen – 16 km

 1. Hello pelgrims, het is good van nieuws te ontvangen. Ten minste zijn wij gerust. Laat ons hopen dat de vermoeidheid van Concetta juist een “wegaccident” is en blijft. Elke dag hebben wij een gedachte voor jullie en blijven van al ons hart met jullie mee. (Verontschuldiging voor mijn Nederlands)
  God bless both of you.
  Marie-Louise & José .

 2. Lieve Vrienden, Naar het eigen lichaam luisteren! Alleen dan houden jullie het vol. Een strak schema mag geen obsessie worden. Leve de bus, Concetta. André zal wel vertellen wat hij zag en beleefde toen jij recupereerde. Jullie zijn al heel ver. Beseffen jullie dat wel? Mutter Courage!

 3. Met een verwonderend & bewonderend trekje op ons gezicht volgen wij jullie nu al de hele maand mei !!! PROFICIAT ..en Juni here we come (and go natuurlijk)!!
  Met de ingebouwde rustpauzes zal het wel los lopen ( of gaan ) hé..

  Nu staan wij gepakt en gezakt klaar om twee weken naar Frankrijk te trekken in de vallei van de Lot , dit is de GR 65 & varianten .. We zitten de eerste week in een chambre gelogeerd bij Hans Van Pee (de zoon van Mia Wayen -KBC mbklimmer); nadien één week stroomopwaarts naar de gorges du Lot & de la Truyere..
  In la France gaan we zien of we je blog nog kunnen lezen & beantwoorden hé ..en anders nemen we de draad terug op over 14 dagen !! toi toi en houd er de moed maar in hé. Maurice & Maria

Reacties zijn gesloten.