Dag 3 – 3 mei 2015 – Genk – station naar Zutendaal – 13 km

Het is ongeveer kwart voor elf als ik eindelijk klaar ben om te vertrekken. André is al een tijdje gereed, krijgt het warm met zijn windstopper en rugzak al aan in de toch al erg warme kamer en stelt dat ‘Marjo altijd zegt dat je moet oppassen om als gepensioneerde niet te traag te worden’. De stoom begint onmiddellijk uit mijn oren te komen en ik stel dat ‘deze recent gepensioneerde het recht heeft om even te vertragen én dat het doel van onze reis net vertragen is én … ‘

image

… ja, verder ben ik niet geraakt. Toevallig klonk uit de luidsprekers aan de start van ‘Genk loopt’ – waar we net voorbij liepen – het liedje ‘don’t fight,  just kiss’ en die raad hebben we prompt gevolgd.

image

Goedgemuts lopen we het immens grote molenvijverpark door waar 12 bijzondere zonnewijzers staan. Ook hier was ik nog nooit geweest.  Shame on me en dat is nog niet alles waar ik in Genk nog nooit geweest was.

image

Ook Kattevenia met o.a. een heel wandelnetwerk, het planetarium en het zonnestelselpad  kende ik tot nog toe enkel van naam.

In Wiemesmeer komen we voorbij de Lourdesgrot. Hier zo dicht bij ons een Lourdesgrot?  Nooit van gehoord. We gaan even binnen. Maria even groeten als we nu toch in de buurt zijn.
Als we terug buiten willen gaan, worden we aangesproken door Costanza die vraagt waar we naar toe aan het stappen zijn. Als we haar zeggen ‘naar Rome ‘ ontstaat er een dynamiek tussen ons die moeilijk te omschrijven valt. Zij heeft de camino naar Compostella gedaan en doet elk jaar een zesdaagse naar Banneux met de Italiaanse community. ‘Waarom wachten we niet even?  De Italiaanse mis opgedragen door don Gregorio begint om één uur?’ stelt zij.
Wij zeggen ja en horen even later bij de Genkse Italianen. De manier waarop zij op het einde van de mis de ‘Ave Maria van Lourdes’ zingen, ontroert mij zo erg dat ik zelf niet mee kan zingen.  Dit soort emoties krijg ik telkens er liedjes over moeders gezongen worden. Of het nu ‘Mamma’ gezongen door Pavarotti is of een ‘een kind zonder moeder ‘ door Mieke, het wordt een krop in de keel en verwoede pogingen om de tranen binnen te houden.

image

Don Gregorio vertelt na de mis ook uitgebreid over zijn pelgrimstocht naar Compostella. We krijgen zowel van Costanza als van don Gregorio veel goede raad mee. Costanza beloof ik contact te houden. We zijn inmiddels al Facebook-vrienden.

image

Deze groepsfoto stuurde ze mij al toe.

Hierna zijn André en ik in de gietende regen richting hotel De Klok in Zutendaal gestapt waar we als verzopen katten doodmoe aangekomen zijn.
Na het douchen en het eten van spareribs om ons moraal op te krikken, zijn we beiden uitgeput in slaap gevallen alhoewel het nog erg vroeg was.

Morgen is een nieuwe dag.

Liefs,
Concetta
💋💋💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

5 reacties op “Dag 3 – 3 mei 2015 – Genk – station naar Zutendaal – 13 km

  1. Leuk, nieuwe vrienden ontmoeten ! Een van de doelen van een pelgrimstocht is mensen ontmoeten en belevenissen en emoties delen (dixit Lode Waeyen). Je doet dat goed jullie twee. Langzaamaan maar doelbewust ! Hou het veilig en maak je zichtbaar in het verkeer, zeker bij regenweer ! Lode werd meermaals van de weg gereden totdat hij een oranje vlaggetje op een stok op zijn rugzak stak.
    Fijn dat we jullie belevenissen mogen volgen !
    We duimen …..

  2. je passeert aan mijn voordeur in Genk – je overnacht waar ik jarenlang ben gaan eten toen ik kantoordirecteur was in Zutendaal – heerlijk lijkt me dat – niks moet – wat een contrast …. Ik kijk elke dag uit naar jullie belevenissen – Chris

  3. Deze reis gaat vol zitten met deze verrassingen. Superleuk om dit te lezen ! dikke knuffel en veel zoengenot ! Don’t fight , just kiss !

  4. Ik kijk er elke dag ook opnieuw naar uit…wat n mooi verhaal zijn jullie aan het maken zeg! SlaapWel x

  5. Dag Concetta en Andre. Goeie moed. De weg is lang. Maar je ziet elke dag brengt verassingen. Ik zit nu ‘s avonds ook al klaar om telkens de belevenissen te kunnen lezen en mee de route te volgen. Groeten. Roger

Reacties zijn gesloten.