Dag 25 – 25 mei 2015 – van Beaufort naar Berdorf – 22 km

image

Obers in pinguinpak, verzilverde koffiepotten met de naam van het hotel in gegraveerd,  operamuziek op de achtergrond, stijlvol geklede gasten, ruime, mooi ingerichte kamers, zonneterras, sauna, zwembad, prachtige tuin : allemaal elementen die de grandeur van Hotel Meyer onderstrepen. In het restaurant van dit klasse-hotel heb ik gisteren gedineerd met bloes binnenstebuiten aan en halve bril op:-) Ik had het gisteren nog niet goed door gezien veel honger en moe. Vandaag zou ik het niet meer durven. Maar laat dat nou net het voordeel zijn van steeds verder trekken : vandaag zijn we hier weer weg.

Onze hotels van de laatste drie dagen waren toppers. Dat is niet echt waar we naar zoeken, maar we moeten ons tevredenstellen met wat er beschikbaar is op het moment dat we zoeken. En we zijn heel tevreden!

image

In de plaatselijke supermarkt verkopen ze leesbrilletjes. Ik ben gered! André staat erop dat ik er twee koop (??). Nu ben ik wel heel diep gezakt inzake leesbril: van mijn dierbaar Chanelleke, over de in Venetië gekochte sportieve,  doch speciale leesbril naar dit exemplaar, die in feite een gewoon vergrootglas is met twee oren aan.  Ik vind het niet erg. Ik kan terug lezen met twee ogen en dat is nu de essentie.

image

We verlaten Beaufort via deze imposante 13de eeuwse burcht, oorspronkelijk in Romeinse stijl gebouwd, daarna verbouwd in Renaissance.

image

Recht tegenover de burcht hebben we aansluiting op de GR5 waar we vandaag gezelschap hebben van de plaatselijke ADEPS-wandelaars die ons in een flink tempo voorbij marcheren. We laten ze graag passeren. Ons ritme is een belevingsritme geworden die wij beiden heel aangenaam vinden. Zalig! Volgens onze gids moeten we slechts 10 kilometer doen om tot Berdorf te geraken. We hebben dus alle tijd van de wereld.

image

Nadat we gisteren een voorsmaakje kregen van het Luxemburgse Klein Zwitserland, krijgen we vandaag het volledig plaatje en die is onbeschrijfelijk geweldig mooi en impressionant.

Ik doe toch een poging.

In de voormiddag lopen we in het dal van de canyon onder constante begeleiding van het zalige geluid van de stroming van de Haupeschbaach en omringd door imposante rotsformaties die ons telkens opnieuw kreetjes als ‘wauw’ ‘kijk daar hoe mooi’ ‘dit is echt de max’ ontlokken. Op den duur moeten we ermee ophouden : ze worden steeds mooier en groter en impossanter.

image

André onderzoekt de structuur van de rotsen. Ongelooflijk wat enkel door de kracht van water door de eeuwen heen aan natuurlijke kunst ontstaat. Iedereen vindt dit mooi.
Net als ons gelaat die door de jaren heen gegroefd wordt door de zwaartekracht en een natuurlijk kunstwerk wordt die geen make-up meer nodig heeft. Slechts weinigen vinden dit mooi.

image

Weer geen café te bespeuren vandaag, wel dit hotel – restaurant L’Ernz Noire die het logo draagt van ‘Jeunes Restaurateurs de L’Europe’. David Albert zwaait hier de plak. Ik ga toch vragen of we hier gewoon een kopje koffie kunnen drinken en dat mag van de sympathieke dienster.

image

We mogen plaatsnemen in het gezellige  leessalon. ‘Zo kunnen jullie ook nog even uitblazen, stelt ze. Deze koffieshot is prima om de namiddagwandeling in de regen in te zetten.

image

Dat wordt klimmen en dalen. Eerst naar deze Belvedère De Kasselt (van 180 meter naar 323) waar de rotsformaties nog groter zijn.

image

Daar ontmoeten we de filosofie-prof uit Keulen, Wolfgang Hohle,  en zijn vrouw Eva. Uren zou ik nog met Wolfgang hebben willen praten. Zijn lievelingsfilosoof is Plato omdat alle basisvragen door hem gesteld werden.  Alle andere filosofen hebben daarop verder geborduurd. (Deze redenering heb ik een tijdje geleden ook van een collega, die ook geïnteresseerd is in filosofie, gehoord dus dit moet wel kloppen! ). Mijn hedendaagse lievelingsfilosoof, Alain de Botton – die de ‘school of life’ opgericht heeft in Londen en Amsterdam waar ik dolgraag college zou willen gaan volgen – kent hij echter niet.  ‘Ach ja, dat is omdat dat geen Duitse filosoof is’ stelt Wolfgang als doodnormaal.

image

We klimmen verder naar 376 meter tot aan een labyrint van zeven rotsen, Siewenschlüff genaamd, die zo hoog zijn dat op iedere flank bergbeklimmers aan het klimmen  zijn. Het is er een drukte van jewelste.

image

Daarna komen we aan rotsformaties die bekleed zijn met mossen. Nog een sensatie voor het oog.
Enfin de hele tocht van vandaag was  een sensatie, van bij vertrek aan Beaufort tot bij aankomst in Berdorf.

image

Van daaruit is het nog een dikke anderhalve kilometer tot aan ons hotel. Wanneer we er bijna zijn,  worden we beloond door dit prachtig zicht op Berdorf.

image

Hotel Le Bisdorff ligt helemaal aan het einde van het dorp en we zijn heel blij wanneer we merken dat het ook een restaurant heeft!
Uiteindelijk hebben we 22 kilometer gestapt ipv 10. We beginnen meer en meer te beseffen dat de gidsen ‘platte’ kilometers vermelden ipv de effectieve kilometers die je loopt vanwege de hellingen.

image

Tijdens een lekkere driegangen-menu – die we krijgen ondanks het feit dat het restaurant normaal gezien gesloten was en die opgeluisterd wordt door de prachtige muziek van Vivaldi en Mozart –  praten André en ik gemoedelijk en heel vriendschappelijk wat dingen uit.

En zo zijn we vandaag weer een stapje dichter bij Rome én bij een ideale relatie gekomen :-)

Liefs,
Concetta
💋 💋 💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

5 reacties op “Dag 25 – 25 mei 2015 – van Beaufort naar Berdorf – 22 km

  1. lieve schatten, heel mooi verslag van weer een mooie dag op jullie mooie levensreis. Weer een prachtige dag binnen een mooi en liefdevol levensverhaal. Het verhaal van jullie levenswandel : de dame met de rode lipstick die druipnat in een berghut de famous lipstick uit haar zak toverde en daardoor de 2de parel op haar levenspad wist te vinden :-). I love it !

  2. Mooi verhaal van een prachtige dag. Zeer aangenaam om te lezen. Ik wens jullie veel succes op de verdere tocht, die ik blijf volgen via de blog.

  3. 6,5 jaar heb ik in Luxemburg gewoond en gewerkt; ik ken er alle wandelingen en deed ze meermaals. Ik ben blij dat jullie ook van deze natuur en van de prima hotelletjes kunnen genieten. Zo dichtbij, zoveel moois. Nog veel stapplezier!

  4. Je verslag is mijn dagelijkse verslaving geworden….ik geniet er zoooo van. Veel liefs xxx

  5. Dit wordt stilaan een droomreis: verhaal, contact authentieke filosoof, prachtige natuur. Ongelooflijk hoeveel kilometer jullie reeds afgelegd hebben. Dit is een avontuur om jaloers op te zijn. Ikzelf ben alleen nog aan herinneringen toe en hoe ouder je bent hoe mooier ze zijn wanneer ze boven de middelmaat uitstegen.

Reacties zijn gesloten.