Dag 23 – 23 mei 2015 – van Vianden naar Bettendorf – 11 km

image

Ons tweede en tevens laatste ontbijt in Hotel Belle Vue. Trouwens, een echte aanrader dit hotel! Lekker eten, vriendelijk personeel, zeer proper, grote kamer, gratis sauna en zwembad. We waren hier graag. Dat deze foto van gisteren is, zie je aan mijn haar. Sedert vandaag sta ik immers bekend als ‘de vrouw die haar haren kort liet knippen’, met dank aan Hilde;)
Plannen maken voor de komende dagen en de wandeling van de dag nogmaals overlopen is een vast ritueel aan ons ontbijttafel. Toch een heerlijk leven als het eten altijd voor je klaar staat en de kamer voor je wordt opgeruimd. Je focus ligt op de weg die je wil lopen, het vinden van logies zo dicht mogelijk bij die weg, jezelf goed voelen en je relatie gezond houden. Dat laatste is doordat je altijd bij elkaar bent, toch een uitdaging op zo’n lange reis. We waren dat niet gewend. We doen het echter heel goed doordat we over alles heel openlijk praten. Eerlijk gezegd verschieten we soms van de ander zijn visie of gevoelens. Doch we vinden dat beter dan dingen te laten kankeren. Het gaat goed met ons!

image

We verlaten Vianden en gaan voor de laatste keer over de Our, de rivier die we al sinds enkele dagen volgen.

image

Links van ons ligt de mooi gelegen camping van Vianden waar Stef en Sniffer hun tentje opgeslagen hebben eergisteren na onze ontmoeting. Het lijkt ons wel iets om hier met ons vintage caravan te komen staan. Ideetje voor later.

image

De weg is vriendelijk voor ons vandaag. Via lichte hellingen komen we voorbij Bettel Station, dat al lang geen station meer is, maar waar je rustig onder vier magnifieke bomen van het panorama kan genieten. Wij rusten hier niet, maar stappen lekker door richting Bettel dorp met huisjes die in diverse kleuren geschilderd zijn, waar ik geen foto van genomen heb.

image

Veel foto’s heb ik wel genomen van dit tafereel net voor Longdorf, gewoon omdat ik dit nog nooit gezien had.
Een uitgestrekte weide waar het gras al afgedaan en netjes in rijen opgehoopt was.Twee traktors zetten zich klaar en wachten.

image
Na een tijdje komt de hakselaar aangereden die het gras opzuigt verhakselt en in de laadbak van de traktors blaast.

image
Ook de koeien kijken gefascineerd toe!

image

In Longdorf dorp, staat de ene imposante villa na de andere. Enfin, toch die vijftien-tal die er staan. Ik zou graag willen weten wie hier woont en wat ze doen voor de kost. Veel bankiers misschien?

image

Aan deze boerderij worden we door een woest blaffende hond begroet. Hij heeft ons blijkbaar niet graag. Toch niet leuk voor wandelaars, die honden overal die je schrik aanjagen. Zouden ze niet afgericht kunnen worden dat ze enkel blaffen als je iets verkeerd doet (zoals echt het domein binnendringen)? Ik zou dat mensvriendelijker vinden.

image

Gelukkig is Mich daar om hem tegen te houden. Deze Bettendorfenaar is gepensioneerd en werkt voor zijn plezier op de boerderij van één van zijn vrienden. Zelf is hij jaren de beenhouwer van het dorp geweest. De zoon van zijn zus heeft de zaak 10 jaar geleden overgenomen. Wanneer we hem vertellen dat we naar Rome stappen en vanavond halt houden in hotel Terrace in Bettendorf, wordt hij heel enthousiast. ‘Fijn dat jullie dat samen doen’, zegt hij. ‘Hotel Terrace is recent helemaal vernieuwd door een goede bekende van mij’, vertelt hij verder. Dat klinkt al goed voor ons vanavond!

image

Dat deze prachtig bloeiende boom een wilde kastanje is, weten we nu ook dankzij Mich. Wij kenden tot nog toe enkel die met witte bloesems.

image

Enthousiast stappen we verder en komen na een tweetal kilometers aan hotel Terrace…

image

… waar we als koningen ontvangen worden door eigenaar Romain en zijn ploeg met crèmant de Luxembourg en hapjes (ja echt, ze waren lekker!) in zijn spiksplinternieuwe zaak. Het is de tweede nacht dat hier hotelgasten slapen. Romain heeft zijn wegenwerkbedrijf met 70 man personeel enkele jaren geleden verkocht om met dit hotel te beginnen. Hij heeft er iets prachtigs van gemaakt. Zodra zijn zoon als hotelier afgestudeerd heeft, wil hij deze zaak aan hem overlaten om zelf opnieuw met totaal iets anders te beginnen in Nieuw-Zeeland. Wat dat zal zijn, heeft hij niet gezegd.
image
Wij eten in het restaurant van het hotel ‘s avonds: Letzenburgse wijnworstjes (die totaal niet vet zijn!) met erwtjes, natuuraardappelen en mosterdsaus. Het smaakt als thuis eten, zo lekker. Het vlees wordt geleverd door de neef van Mich.

Ik heb een probleem : mijn smartphone laat het precies afweten. De kwaliteit van mijn foto’s is sinds enkele dagen slecht. Ik probeer ze bij te werken, maar het resultaat is – zoals jullie zien – niet bijster goed. We zoeken naar een oplossing.

Liefs,
Concetta
💋 💋 💋

Mijn locatie .

4 reacties op “Dag 23 – 23 mei 2015 – van Vianden naar Bettendorf – 11 km

 1. Op goeie weg. De scherpe kantje zijn er blijkbaar af en de salmonella heeft ook haar weg gevonden. Met spanning wachtend op het volgende verslag. De Geest zal ondertussen ook wel over jullie neergedaald zijn. Vurige tongen gezien of gevoeld? Zeker en vast. Dit is een deel van het verhaal dat Zizi ofte Hobin uit ‘de zak van Petrus’ haalde. Weet je nog André?

  • Dag Herman, blij dat je ons volgt en telkens díe fijne commentaren, echt heel leuk. Inderdaad zizi.,daar kunnen wij veel anekdotes over vertellen. :-), leuke en mínder leuke. Was trouwens een vroegere buur van míjn vader, in de gilainstraat, samen met Jef Honinckx( jef gelei)!

 2. Hallo ,volg jullie alledagen zo kan ik ook genieten van jullie
  belevenissen ,je schrijft heel goed,doe zo verder
  gr Concetta

 3. Het is fijn te vernemen dat jullie het zo goed doen samen, ook met de hindernissen op jullie route. We volgen jullie op de voet en krijgen al zin om met jullie mee te wandelen. Blijf genieten en bedankt voor het mooie reisverhaal.
  Kus Aline

Reacties zijn gesloten.