Dag 20 – 20 mei 2015 – Dasburg – 18 km ( André solo )

image

Ons kamertje van vannacht zie je op de foto uiterst rechts in het baksteenkleurig gedeelte van het huis net onder het dak.

image

We zijn in Dasburg Duitsland omdat we in Dasbourg Luxemburg zelf niets vonden. Door gewoon even de Our over te steken, kom je van een duur land qua logies in een veel goedkoper terecht. De lonen zijn echter ook hoger waardoor ‘Bei Jul ‘ veel arbeiders verblijven die in Luxemburg werken.
Kleine wistjedatje : Willem – Alexanderdraagt, als koning der Nederlanden de titel van ‘Heer van Dasburg ‘. Dasburg telt 280 inwoners ;)
image

Tijdens het keurig opgediend ontbijt lees ik mijn mails en – naast de vele toffe reacties die wij dagelijks van de lezers van onze blog krijgen en die wij met heel veel plezier lezen – staan er vandaag twee die de diagnose van de opgelopen ziekte stellen : salmonella gezien koorts en algemeen ziek zijn! Herman, oudstrijder 1940-45☺ , weet dat uit ervaring. Paul, mijn huisarts sinds jaar en dag, weet dat beroepsmatig en geeft ons online de remedie. ‘ Veel drinken, liefst een oplossing van ORS in water, zoniet zout – en suikeroplossing. Enderol – capsules 2 per dag gedurende 5 dagen (verkrijgbaar zonder voorschrift bij de apotheek). Wat een voorzienigheid!

image

De mama des huizes komt vragen hoe het met mij gaat en of haar eten gisteren niet goed was. Ze vond dat we zo veel hadden laten staan. We kunnen haar zonder meer geruststellen. André had van de twee heel dikke ‘schweinebraten mit zwiebeln’ één volledig opgegeten. Ik heb van de twee stevige kippenborsten toch één zesde opgegeten (roomsaus afgeschraapt want dat ging echt niet – lichte kost wordt hier anders geïnterpreteerd dan bij ons).

image

Onmiddellijk na het ontbijt snelt André voorbij Dasbourg – Pont naar de dichtstbijzijnde apotheek in Hosingen (Luxemburg) gelegen achter deze heuvels. ‘Het is toch maar 5 kilometer  en zo heb ik toch mijn portie beweging vandaag’ dacht hij.

image

Tegen de middag krijg ik zin om te gaan stappen. Het eerste wat ik zie, zijn de ruïnes van het kasteel die hoog boven de stad uitsteken.

image

Ik wil naar Dasbourg – Pont en moet volgens deze richtingaanwijzing links naar omhoog. Raar, denk ik, want ik dacht dat het een brug over de Our was en dat is naar omlaag.

image

Ik kom aan deze Mariakapel uit. Ik huiver en stap verder. Ik vind Dasburg – Pont niet en keer terug. Opnieuw voorbij de Mariakapel. Nu klim ik wel de paar trappen op tot aan de deur. Ik denk ‘die zal toch wel dicht zijn ‘ maar voel toch aan de deurknop. Die meegeeft! Ik schrik mij rot en loop weg. Ik mis André. Met hem zou ik wel binnen durven gaan. Waarom heb ik zo schrik om alleen binnen te gaan? Dat is de vraag die zich luid aan mij stelt.

image

Rond twee uur komt André terug met de medicijnen die ik onmiddellijk begin in te nemen. Het waren geen 5 kilometer, zegt hij, maar 9, heen en terug 18. Daarenboven was er een klim van 240 naar ongeveer 520 meter. Voor mij heeft hij dat met alle plezier gedaan. (Dat ik er als remmend element niet bij was waardoor hij sneller kon lopen, heeft hij niet vernoemd. Zo attent en schattig! )

image

Sinds vannacht heeft André pijn in zijn nek en schouders en ik masseer met veel liefde zijn pijn weg met de Voltarengel die hij ook meegebracht heeft van de apotheek.

image

Mochten wij voor vandaag enige bedenking gehad hebben over ons als koppel, dan beseffen wij nu dat we 100% juist zitten. We hebben beiden ons ‘klaproosje tussen de margrietjes ‘ gevonden.

image

Samen maken we een wandeling naar Dasbourg – Pont.

image

Deze bunker, die wij onderweg passeren, maakt deel uit van de ‘ Siegfried-linie ‘, het Duits antwoord op de Franse ‘ Maginot-Linie ‘, beiden bedoeld om zich tegen de andere te beschermen. Nog een bewijs dat niets ‘ oninneembaar’ is!

image

image

Aan Dasbourg – Pont zien we de prijzen van diesel en alcohol geafficheerd (die we beiden niet kunnen kopen de eerste wegens geen auto bij, de tweede wegens geen plaats in de rugzak ). We herinneren ons dat de belastingsvoeten hier lager liggen dan bij ons. ‘Wat doen we in België? ‘ vragen we ons af als alles hier zo veel goedkoper is behalve de huisvesting. Of zijn er andere angeltjes?

image

In motardhotel Daytona is alles uiteraard afgestemd op motards. We moeten er gaan eten omdat ‘ Bei Jul ‘ gesloten is vandaag.  Het is gezellig ingericht met allerlei moto-stuff. De Nederlandse eigenaar geeft duidelijk enkel om zijn vaste klanten. Zelfs de wifi – code krijgen wij niet. Het eten is echter lekker en we zijn tevreden. André geniet trouwens erg van de doordringende benzinegeur die hier hangt.

Morgen weer lekker stappen!

Liefs van een terug gezonde Concetta


Mijn locatie .

7 reacties op “Dag 20 – 20 mei 2015 – Dasburg – 18 km ( André solo )

 1. André,Concetta
  spoedig herstel en houdt de moed erin. Het komt wel allemaal goed een paar dagen rust en de enterol zal inderdaad helpen. De verloren tijd km worden wel ingehaald in een latere periode.
  Ondanks de tegenslag zijn de reisverhalen nog altijd heel boeiend en de band tussen jullie zal inderdaad nog fel versterken.
  Wat de prijzen betreft in Duitsland dit is inderdaad waar. Maar schonnbroer woont in Butengenbach en die rijden een paar keer per maand naar Duitsland om voeding, tanken enz. Soms bestellen wij ook producten als zij naar ons komen of wij ernaar toe gaan.
  François

 2. en wat hebben we vandaag geleerd…
  ik lees jullie verhalen van dag 1 , ben dan al benieuwd naar het volgende… maar doe dit NIET als de aardappelen en de witloof op het vuur staan..( dat mag Jos verder invullen! )
  nog een geweldige tocht verder zonder te veel hindernissen, (die moeten er af en toe toch zijn ;) ) , het ga jullie goed!

 3. Gelukkig ben je snel hersteld! En na een goede massage voor je ventje zijn jullie er weer klaar voor

 4. Fijn dat het alweer beter gaat .Een veilige reis verder.Groetjes vanuit Houthalen

 5. Dasbourg. Roept herinneringen op. Ben er vaak geweest bij de jaarlijkse fietstocht bij ons op school.

 6. Zo blij dat je je pen weer hebt gevonden. Leuk voor ons, maar bovenal toch heel blij dat de mannen goed voor je gezorgd hebben zodat je weer zin hebt gekregen. Het gaat goed ! X

Reacties zijn gesloten.