Dag 2 – 2 mei 2015 – Van Genk – Bokrijk naar Genk – station – 18 km

2 mei 2015

De wapenfeiten van de dag
- Aantal afgelopen kilometers    :  17,71 
- Aantal effectieve wandeluren  :   4u33
- Gemiddelde snelheid                  :    3,93
- Topsnelheid                                  :   6,50 km/u

De lage gemiddelde snelheid komt door mij. Om het met de woorden van Frank Vandenbroucke te zeggen  ‘Ik had slechte bienen’.  Ik ben een beetje moe. De afgelopen dagen van afronden en afscheid nemen waren zwaar en lieten zich vandaag voelen.

De topsnelheid danken we aan André’s interpretatie van ‘Wat als …
ik een soldaat was, op pad met rugzak en geweer, en de vijand valt hier binnen?’.

image

Wij liepen van de jeugdherberg naar het Arboretum in Bokrijk waar we omringd werden door een geweldige bloemenpracht die het ommetje meer dan waard was.

image

Aan de hoofdingang van Bokrijk vinden we aansluiting met de GR5.

image

Vanaf nu zullen we de rood-witte markeringen volgen tot aan Besancon.  Daar zullen we overschakelen op de via Francigena. Maar ik loop vooruit. Het zal immers nog maanden duren voor het zover is.

image

Onderweg komen we Maria tegen en ik dank haar voor al het goede en mooie in mijn leven.
Ik ben immers gestopt met smeekbeden aan heiligen. Het volgende overkwam mij vorige zomer. Ik was voor de zoveelste keer ziek (de zoveelste pijnlijke operatie!) en vond het welletjes. Ik stapte in Leuven de kerk binnen waar de krypte van pater Damiaan is, met als doel hem te smeken een halt toe te roepen aan al mijn kwalen. Ik betrad de krypte,  nam plaats…. en ipv beginnen smeken, overviel mij een enorm gevoel van dankbaarheid. Ik begon hem uitgebreid te danken voor van alles en nog wat en dat voelde veel beter. Niet dat ik in die ‘heiligen’ zelf geloof. Ik geloof wel in iets dat groter is dan wij en zij mogen dat van mij gerust vertegenwoordigen zolang ik niets beters heb om mij toe te wenden.

We stappen verder door Genkerheide.

image

Genkerheide heeft zeker zoveel heide als de Teut in Zonhoven.  En minstens even mooi! Wist ik niet. Wij lunchen met zicht op het aanpalend, doch afgesloten natuurgebied De Maten terwijl de vogeltjes rustig aan het broeden zijn.

image

De Slagmolen zou de hoofdattractie van de dag moeten zijn – volgens de gids althans : een historisch belangrijke molen met een herberg waar je zeker binnen moet springen.  Wij treffen een verkommerd gebouw aan.

image

André checkt nogmaals de gids. Doch de geplande koffie break kunnen we hier niet houden. Iets verder ligt gelukkig Café de Schom, het supporterslokaal van FC Termien. Daar vertelt de cafébaas ons dat Renaat, de eigenaar van de Slagmolen, twee jaar geleden overleden is. Sedertdien is de herberg gesloten en wordt enkel de molen zelf onderhouden door monumentenzorg. 

We bereiken Genk – centrum via een verbazingwekkend bos. Ik sta ervan te kijken! Zo’n mooi bos tot op amper 350 meter van de Europalaan! Toch veel dat een mens niet kent in zijn eigen omgeving.

image

Aangekomen in het Carbon Hotel worden we prompt herkend door de sympathieke stagiair Semet. Hij is van Houthalen en zag op Facebook de foto die de burgemeester gepost had over ons. Wisten wij niets van. (Vlug, vlug gaan kijken op Facebook en inderdaad: Houthalen praat over ons)
Zijn collega Sheila komt luisteren en biedt ons een glaasje cava aan. Haar mama is net als ik op 30 april gepensioneerd. Dat schept een band!

image

Geweldig om zo ontvangen te worden. In onze – dankzij het drukke weekend – gratis geüpgrade kamer hebben we het naar onze zin ….

image

… alhoewel we om eerlijk te zijn  wat moeite hebben gehad om de kranen van het bad te bedienen,  de juiste kleur van het licht te kiezen, het Nespresso -apparaat te hanteren.  Design is niet gelijk aan simpel! Bijna krijgen we heimwee naar ons simpel onderkomen in de jeugdherberg gisteren. Het superlekker avondeten in Il Gusto maakt echter veel goed.

image

Ik loop wat achter met bloggen wegens te druk met leven.
Daarom korte stand van zaken: vandaag zijn we tot Zutendaal gelopen en morgen zullen we Lanaken bereiken.

Lieve groeten,
Concetta
💋💋💋

Geplaatst met WordPress voor Android

Mijn locatie .

8 reacties op “Dag 2 – 2 mei 2015 – Van Genk – Bokrijk naar Genk – station – 18 km

 1. wow, wat een prachtige verhalen. goed dat jullie zo veel oog hebben voor al het mooie dat jullie pad kruist. Ook de bijgevoegde foto’s spreken boekdelen.
  En een man die zorgzaam het badje laat vollopen, hoe mooi kan het leven toch zijn (waren de eendjes ook aan een zwembeurt toe ? ). ik kijk alvast uit naar een volgend verhaal.

 2. Inderdaad ….C&A ook dichtbij is er zoveel moois waar we geen oog voor hebben :-). Goe bezig met genieten en ‘leven’ !!! Enne ….als ge binnen een maand of terug zijt, mag Andre zich es bezig houden met de badkamerinfrastructuur ten huize van ! ;-) me dunkt dat hij dat heel goed doet , the max ! Dadmeester André , het heeft wel iets .

 3. Tegen dat jullie terugkomen kun je alle soorten badkranen bedienen die er zijn.
  Groetjes,en veel stapgenot ;-)

  • Hallo Concetta en André, ik begin zowaar uit te kijken naar jullie vorderingen, de dagen dat er geen nieuws is voel ik me wat triest en verloren

   • Oei, een deel v.h. bericht verdwenen…
    …maar laat dat vooral geen stress geven, dat hoofdstuk is voorbij. Geniet met volle teugen van al het moois en vooral v elkaar. “Goeie bienen”!
    Odette en Alois

Reacties zijn gesloten.