Dag 18 en 19 – 18/19 mei 2015 – van Ouren naar Dasburg – 7 km

Ons dagje rust in Ouren was heel, heel rustig. Alles was er dicht. Zelfs ons hotel was eigenlijk dicht. Wij waren de enige gasten.

image

We hebben gekuierd aan de brug over de Our, lang geluisterd naar het geluid van het klaterend water en gekeken naar de hengelaar die zijn hengel constant uitgooide.

image

We hebben gewandeld tot aan het Europamonument dat op het drielandenpunt staat. Een zware, solide  constructie van stenen uit diverse landen die de oprichting van Europa symboliseert en naar aanleiding van het Verdrag van Rome in 1957 (mijn geboortejaar!) geconstrueerd werd. We zijn onder de indruk van de stappen die er gezet zijn tot nog toe. Zoiets mogen we toch niet overboord gooien omwille van enkele slechte leerlingen. Maar ja, iets kapot maken is altijd makkelijker dan iets op te bouwen. Deze crisis moet leiden tot een sterker Europa. Dat vinden  wij toch.

image

We hebben genoten van de whirlpool met haar krachtige jets en met uitzicht op het omliggend groen.

image

Het menu van de maand gegeten… en van toen af is het fout gegaan!
Al tijdens het eten van het hoofdgerecht voel ik mij misselijk worden. Helemaal tegen ons normaal doen, nemen we geen koffie. We gaan naar boven en vallen op bed neer. Wat volgt is een vreselijke nacht en ochtend met buikpijn (beiden), diarree (hij) en braken (ik).

image

image

Aan het ontbijt drink ik enkel camille thee. André kan wel al terug eten.
Ik vertel aan Marianne, de hotelier, dat ik gisteren bij het eten ziek ben geworden. Ze reageert er niet op. Ik begin mij nog slechter te voelen en vraag aan Marianne of ik tot de namiddag in de kamer mag blijven. Dat kan niet. Het hotel is vandaag immers gesloten. Geen greintje medeleven krijg ik van haar.

image

Ik besluit toch de geplande tocht van vandaag naar Dasburg aan te vatten. Met veel gekreun en gesteun. We komen op grondgebied van het Groothertogdom Luxemburg. Hier zijn geen wit-rode markeringen meer. We moeten de gele bol volgen…

image

.. en de Our. We komen voorbij fantastische panorama’s. Ik kan er niet echt van genieten. Mijn enige doel vandaag is het volhouden, 15 kilometer lang.
Twee keer helpt druivensuiker mij erbovenop. Constant blijft André bij mij. Zo lief! Wanneer we na een zevental kilometers aan de camping van Tintesmillen komen en een koffie aan het drinken zijn, begin ik helemaal te rillen.  Ik trek een bijkomende trui aan, mijn regenjas en handschoenen. Niets helpt!
Hier wél een meelevende mevrouw.

image

Ze improviseert vervoer en ik word door Dirk uit De Panne – die daar aan het kamperen is –  naar Dasburg ‘Bei Jul’ gereden.

image

Daar mogen we van Jul onmiddellijk de kamer betrekken waar ik volledig aangekleed onder twee donsdekens beland. Ik heb een lichte koorts.

image

Dit krijg ik als medicijn omdat ik de snaps weiger. Pas na een drietal uren begin ik mij beter te voelen.
Om zeven uur zal de mama van Jul voor ons iets lichts te eten maken. Er is hier immers niets anders in de buurt en wij vinden dit erg sympathiek!

Op dit moment drink ik thee die André voor mij beneden is gaan halen. Murphy doet zijn intrede: we hebben net geconstateerd dat het hotel dat we voor morgen gereserveerd hebben, wel in Gemund ligt, doch aan de andere kant van Duitsland.:'(

We bespreken straks hoe we dit verder aanpakken. Ik voel mij alleszins niet goed genoeg om morgen te stappen. We lossen dit wel op!

Liefs van een zieke Concetta

Mijn locatie .

14 reacties op “Dag 18 en 19 – 18/19 mei 2015 – van Ouren naar Dasburg – 7 km

 1. Veel sterkte en betetschap!! Hopelijk ben je er vlug bovenop!!
  X
  Sabine

 2. Hopelijk gaat het al wat beter vandaag, verzorg je goed!
  x Char

 3. Hey Concetta
  Hier wat raad van uw huisarts (on line). Veel drinken, liefst een oplossing van ORS in water (zakjes verkrijgbaar in apotheek), anders suiker- en zoutoplossingen. Enterol capsulen 2/d ged 5 dagen (verkrijgbaar zonder vootschrift in apotheek, wschlook in Luxemburg)
  Vermoedelijk gezien koorts en algemeen ziek zijn Salmonella;

  vEEL STERKTE.
  Paul

 4. Concetta, uitzieken is de enige boodschap en met de liefdevolle zorgen van André zal dat wel lukken. Neem je tijd, doet me wel aan een vies beestje in het eten denken hoor ! Het brent een nacht in Normandië bij mij in herinnering :-(. Cheer you up !

 5. Salmonella!!! Misschien heeft die Marianne daarom niet gereageerd. Gaat wel over maar zorgen dat jullie sterk blijven. Raad van een oud-strijder 1940-45. Heb altijd gevoeld dat er een goed verpleger verborgen zat in André.

 6. Oh-oh Concetta,
  sorry to hear you’ve got sick!
  Get well soon and keep up the good spirits!
  I think many read your blog every day with enthusiasm and good vibes (like I do) – I hope these positive vibes help you get better in no time!
  hug&kiss for both of you,
  sleep well,
  Flori

 7. Kan jullie niet veel raad geven, kan enkel luisteren en meeleven. Ik duim voor jullie en volg jullie op de voet. Draag vooral goed zorg voor mekaar !

 8. Oei.. dat klinkt niet goed.. ; (
  Naar je lichaam luisteren en het rustig aan doen .. hopelijk snel weer up & walking..
  Ik duim alvast
  Groetjes
  Kzthy

 9. Ooh..Dat klinkt niet goed. :(.
  naar je lichaam luisteren en rustig aan doen! Hopelijk snel weer ok! Ik duim alvast.

 10. Verzorg jullie goed he.
  Veel beterschap en hopelijk doet een nachtje goed slapen al wonderen.

  Groetjes Christine

 11. Aiaiai toch., ni fijn, maar ne mens blijft ne mens ..en een tocht die gaat door goede en kwade dagen, op alle vlakken….even uitzieken…tempo aanpassen misschien….
  In ieder geval, ik denk toch dat je n compagnon uit de duizend mee hebt….dat komt allemaal wel goed. Ook dit hoort bij je “tocht”,

  Dikke beterschapknuffel xxxxxx
  Anne

Reacties zijn gesloten.