Dag 16 – 16 mei 2015 – van Vielsalm naar Grüfflingen – 25 km

image

Aan het ontbijt in hotel Best Western les Myrtilles in Vielsalm wil ik mijn verslag van gisteren een beetje bijwerken vooraleer te publiceren. Het liefst werk ik die ‘ s avonds af zodat ik mij ‘ s anderendaags volledig aan de nieuwe dag kan wijden. Gisterenavond dus niet omdat ik niet 100 % tevreden met de tekst was. Wanneer ik de wijzigingen wil aanbrengen, verdwijnt mijn hele tekst. In de app waar ik mee werk voor mobiel bloggen ( WordPress ) is helaas geen ‘ undo’ – knop.

image

Voor mijn Ander Leven vrienden : het perfectionistisch monster in mij steekt weer de kop op. Ik zeg er STOP tegen en loop een AC – proces op he van mijzelf houden zoals ik ben ( inclusief imperfecties! ). Dit eendje zal blijven drijven! Charlie Chaplin heeft een prachtig gedicht geschreven over de positieve wending in zijn leven vanaf het moment dat hij van zichzelf begon te houden ( hij was toen 70 jaar ). Het recept is gemakkelijk – als je van jezelf gaat houden zoals je bent, ga je ook van de andere mensen houden zoals zij zijn en gaan we er met z’n allen op vooruit. Egoïsme, egocentrisme en narcisme vallen hier niet onder. Deze extreme vormen van eigenliefde schaden wél andere mensen.

image

Voor we de kamer verlaten word ik op het bijna vergeten van mijn wandelstok gewezen. André houdt zich trouw aan de belofte
die hij Charlotte gedaan heeft in Banneux!

image

We beginnen aan de klim uit Vielsalm en komen alweer voorbij heerlijke zachte weiden en geurige bossen. Onze conditie is prima. Ik krijg zelfs een compliment over de gezwindheid waarmee ik de heuvels te lijf ga. Tja, het is ‘ s morgens en het weer is ideaal.

image

Het water stroomt in beekjes naar beneden op dit steil pad. Het kind in ons wordt wakker en we pletsen er met onze waterdichte schoenen lustig op los. Heerlijk om dit nog eens te doen!

Tegen de middag komen we aan in Commanster. Ineens worden we via de teletijdmachine van professor Barabas – net als Suske en Wiske – geflitst naar 1741.

image

We worden begroet door Marguerite, onze gekwetste koe, die zegt dat ze toch al wat aan de beterhand is en weldra terug aan het werk kan. ‘ Antoinette ( onze huishoudster ) is naar de markt maar Roland is wel thuis ‘ vertelt ze verder.

image

Binnen brandt de open haard. We hebben honger, doch we zijn onverwacht terug naar huis gekomen en er is geen warm eten.

image

Roland serveert ons eerst dikke boterhammen rijkelijk besmeerd met  heerlijke paté de la maison. De witte wijn – een Château d’Yquème die toch al open was – smaakt daarbij goddelijk. De rode wijn was niet oké. We zullen later uitkijken naar een betere huiswijn.

image

Daarna komt Roland aandragen met zijn versgebakken tarte au cérises. Samen met de filterkoffie hebben we hiermee voldoende energie om de rest van onze landerijen te inspecteren.

image

André overloopt voor we vertrekken met Roland nog even de recette van onze brasserie. De Cervoise – onze meest verkochte bier – is bijna op en moet dringend bijbesteld. Roland zal dat onmiddellijk doen.

Hierna is de werking van de teletijdmachine uitgewerkt en keren we terug naar 2015. Spijtig, we hadden het wel best naar onze zin in 1741!

image

We trekken verder en passeren Braunlof en Schirm en komen aan in Grüfflingen.

image

Aan dit kantoor van de collega’s van KBC-bank geven we in Google Maps het adres in van het vakantieappartement dat we gereserveerd hebben (Grüfflingen 44). We moeten naar rechts, 750 meter rechtdoor (dalen en stijgen) aan het rondpunt nogmaals naar rechts en na 350 meter zijn we er.

image

Ik wil aan het rondpunt nog even naar dit huisje aan de overkant van de straat. Ik lees ‘Ezeltranerin und Autorin Judith Schmidt ‘ op het plakkaat. Wist niet dat dit bestond.

Nu mijn nieuwsgierigheid bevredigd is ben ik klaar om samen met André de resterende 350 meter steile klim naar rechts aan te vatten. Na 600 meter is er nog geen vakantieappartement te bespeuren. We vragen dan maar aan enkele mannen die op straat staan om raad.  Die knikken vrolijk en wijzen ons knal de andere richting uit. ‘Het is maar anderhalve kilometer vanaf het kruispunt waar KBC-bank is, maar dan links’ vertellen ze bemoedigend. We hebben er op dat moment al 22 gedaan en onze kuiten beginnen te protesteren.

image

We komen langs de weg gelukkig Maria nog eens tegen, zoals elke dag trouwens.

image

We komen nat (het is inmiddels ook beginnen regenen), moe en uitgehongerd in ons appartement aan. Even is er paniek! We vinden geen slaapkamer.

image

Achter de gordijnen vinden we dan deze alkoof. Daar zullen we straks onze uitgeputte botten te rusten leggen.

image

Eerst douchen en dan eten. Dat ik dit kippetje al met mes en vork aangevallen heb vooraleer er een foto van te maken, bewijst mijn uitgehongerdheid!

image

Het is de eerste keer dat we onze zijden hoeslakens mummy in gebruik nemen. Die zijn bedoeld voor dagen dat er geen lakens beschikbaar zijn zoals vandaag.
We kruipen erin en waggelen als pinguins de alkoof in. Wanneer we eindelijk geïnstalleerd zijn en ik ons zie liggen, schiet ik in een onbedaarlijke lachbui die minstens een kwartier duurt. Ik kan niet zeggen dat we goed geslapen hebben. Het was wel een ervaring die voor mijn part eenmalig mag blijven.

Liefs,
Concetta

Mijn locatie .

5 reacties op “Dag 16 – 16 mei 2015 – van Vielsalm naar Grüfflingen – 25 km

 1. Alweer een leuk verhaal :)
  Ik ben zeer tevreden over de blijvende trouw aan de afspraak tussen André en mij.

 2. ik hou ook van jullie ….en die pinguinfoto had ik ook graag gezien :-)

 3. “Geen onkruid tussen de oren laten groeien”. Oud chinees spreekwoord van een goed vriend van me (4de AC) Succes verder!

 4. “Geen onkruid tussen de oren laten groeien”. Wijze spreuk vaneen oeroude Chinese vriend. Bedankt voor het menselijke verslag.

 5. Mooie tekst in cursief, Concetta!
  Houden van jezelf hoeft niet eens. Accepteren is voldoende.
  xx

Reacties zijn gesloten.