Dag 1 – 1 mei 2015 – ‘Een filmische dag!’ – 15 km

Ik weet dat jullie het vervolg van gisteren tegoed hebben en dat jullie eindelijk willen weten of Rocco Granata op mijn laatste dag bij KBC gekomen is of niet. En dat komt nog. Vandaag was echter zo overweldigend emotioneel, dat ik dat eerst van mij af moet schrijven. Want dit gebeurde er vandaag :

1) We kregen don Camillo en Peppone op bezoek!

image

Peppone – rol impressionant vertolkt door burgemeester Yzermans! – zet de eerste stempel in onze geloofsbrieven. Hij kan niet lang blijven. Het is 1 mei. Hoogdag voor zijn partij. Een socialist in hart en ziel.  Dank je wel mijnheer de burgemeester. Als wij er een seculiere reis van maken,  zijn we dik in orde dankzij de stempel van de gemeente Houthalen.

image

Don Camillo – onze pastoor André Kalumba schittert in deze rol! – bidt voor ons en zegent ons. Ik raak erg ontroerd, pink stilletjes een traan weg,  hoop dat niemand het gemerkt heeft. Toch meer blijven hangen dan gedacht van mijn katholieke opvoeding. Ook zet hij zijn kerkelijke stempel in ons boekje. Dankjewel mijnheer pastoor! Als we er een pelgrimstocht van maken, zijn wij dik in orde! Mijn papa onderbreekt dit kerkelijk tafereel om te stellen dat – als we Paus Franciscus in Rome zien – we zeker zijn groeten moeten overmaken. Je weet maar nooit!

2) Ik speel de hoofdrol in een sprookje!

image

Toneelregisseuse Gert leest het hedendaags sprookje ‘Zij Dievandebank’ voor aan de aanwezigen: mijn familie, vrienden en buren.
Dankjewel Gertje voor je sublieme interpretatie!  Dankzij jou herbeleefde ik mijn leven … en zag dat het goed was. Mijn eigen sprookje gecreëerd.

3)Een emotioneel afscheid.

image

Mijn papa drukt André op het hart om voorzichtig te zijn onderweg en goed voor mij te zorgen. Mij heeft hij kort daarvoor minutenlang stevig vastgepakt en ik heb moeten beloven onmiddellijk terug naar huis te komen als het niet gaat. Ik raak de kluts een beetje kwijt.

image

Vrolijk van buiten maar totaal geëmotioneerd van binnen, zwaaien Frodo en Meriadoc – de dappere  hobbits –  als afscheid naar hun familie,  vrienden en buren en vertrekken richting Midden-aarde.

image

Of zijn het eerder de lichtgevende Kwekkie en Romeinse Kwakkie – onze dappere badeendjes die steeds boven blijven drijven om het even wat er gebeurd  – die de wereld gaan verkennen op zoek naar een Ander Leven?

Alleen de toekomst kan dit uitwijzen.

4) Een romantisch einde van de dag!

image

Als decor voor de verfilming van onze eerste overnachting kozen wij voor jeugdherberg De Roerdomp in Bokrijk. Daar zijn we omstreeks 16 u toegekomen na een 15-tal km gestapt te hebben. We weten het om eerlijk te zijn niet exact. Er liep iets mis met onze – nochtans supermoderne Garmin  Oregon – GPS. Verkeerd of niet ingesteld denk ik. Mijn broer Pino en zijn vrouw Sandra hebben ons ingehaald onderweg met de fiets en zijn nogmaals komen afscheid nemen in de Roerdomp.  Zeer lief. Onderweg heeft hij ons ook nog gecoachd! Ik weet niet of hij ons zo goede discipelen vond.

Nadat zij weg waren hebben André en ik onze eigen bedden opgemaakt met krakende, sterk gesteven lakens. Hier en daar waren gaatjes aangebracht, een ingenieuze manier om te ventileren ‘s nachts. We hebben ook  samen onder de douche gestaan. Dat was lang geleden!
Toch romantisch om voor elkaar op de kraan te blijven duwen zodat er water uit blijft komen totdat je liefste ingezeept en afgespoeld is? Daarna elkaar droogwrijven met minihanddoekjes van microvezel. En tot slot samen de was doen met onze biologisch afbreekbaar multifunctionele zeep.
Een dineetje in openlucht aan het Kasteel maakte onze dag compleet.

image

Dikke knuffel aan al onze bloglezers en heel veel dank aan de collega’s van KBC, onze familie, vrienden en buren die deze twee laatste heerlijke dagen onvergetelijk voor ons gemaakt hebben.

Concetta
Nu toch al bijna een ganse dag gepensioneerd

Mijn locatie .

3 reacties op “Dag 1 – 1 mei 2015 – ‘Een filmische dag!’ – 15 km

  1. Wat een mooi begin van jullie reis…pakkend mooi….

    en vandaag beloven ze toch ook mooi weer….geniet ervan!

    Xxx anne

  2. C&A, een prachtige start van deze tocht. Jullie hebben alle goede ‘papieren’ bij om deze tocht in één geheel door te komen. Het was een stralende dag om te starten , de weergoden , deelden duidelijk in jullie vreugde. Julli gaan dat op alle vlakken schiterend doen op deze Pelgrimstocht. Geniet er maar met volle teugen van. Deze verhalen doen mij dromen Andre. Zoals je eergisteren zei ‘en Roland zal daar niet gelukkig mee zijn’. Dikke knuffel voor onderweg ! Alhoewel, André, ik zie dat Concetta (uiteraard) haar onontbeerlijke red lipstick meeheeft. We weten ondertussen : that’s ALL you need :-)

  3. Beste Concetta en Andre. Goede moed, veel sterkte. Het zal een zware tocht zijn maar innig. Het is prachtig dat je hieraan durft beginnen. Je zal jezelf op deze tocht zeker tegenkomen. Goeie reis en succes. Ik duim voor jullie en leef mee. Groeten. Roger

Reacties zijn gesloten.